”Koen, että biisi esittelee musta taas jotain uutta tekijänä ja tuottajana” – Sannin uudella sinkulla käsitellään irtipäästämisen kipeyttä

Viidenneltä albumilta saatiin lisää maistiaisia.

28.06.2024

Jättisuosiota kotimaan poprintamalla niittänyt Sanni on julkaissut uuden singlen nimeltään Pikajunat.

Viime yönä ilmestynyt uutuusbiisi on jatkumoa aiemmin keväänä julkaistuille singleille Eliniänodote ja Paperihaavoja – näistä jälkimmäisellä vierailee myös Gettomasa. Uuden kappaleen ensiesitys kuullaan tulevana lauantaina Provinssissa.

”Pikajunat on biisi irtipäästämisen kipeydestä. Vaikka jatkoi jo matkaa täysillä, eikä haluaisi enää takaisin entiseen, sitä palaa kuitenkin välillä takaisin lähtöpisteeseen niin kuin pikajunatkin tekee”, Sanni kertoo uudesta julkaisustaan.

Kappaleen syntyprosessia Sanni on kuvaillut tiedotteelle seuraavasti:

”Tein Pikajunat-biisin tänä keväänä Tukholmassa, jonne lensin Pariisista Tchad Blaken miksaus-masterclassilta viikonloppua viettämään. Olin niin inspiroitunut Tchadin kanssa vietetystä viikosta, että järjestin itselleni paikallisen studion käyttöön. Otin studiolle tullessani vain ensimmäisen kitaran käteen ja tämä biisi lähtikin jo syntymään. ”Pikajunat” valmistui muutamissa tunneissa, ja aloinkin heti tuottaa biisiä niin, että perinteinen orgaaninen tuotantomaailma kohtaa modernin pop-saundin. Koen, että biisi esittelee musta taas jotain uutta tekijänä ja tuottajana.”

Uusi kappale enteilee viidettä albumia, johon sisältyvät edellä mainittujen kappaleiden lisäksi Spotifyn ykköseksi noussut ja platinaa striimannut Haukilahden rantaan sekä radioissakin laajalti soinut Mielenmaisemat.  Sanoitusten ja sävellysten lisäksi Sanni vastaa ensimmäistä kertaa myös kokonaisuuden tuotannosta.

Uuden albuminsa viimeistelyn ohella Sanni nähdään kuluvana kesänä jälleen Suomen suurimmilla festivaaleilla. Kesän kiertueaikataulu on nähtävissä oheisen biisilinkin alta.

29.6. Provinssi, Seinäjoki
5.7. Ruisrock, Turku
6.7. Kajaani Fest Live, Kajaani
11.7. CoolHead Live, Helsinki
12.7. SuomiPop Festivaali, Jyväskylä
13.7. Porvoon Viinijuhlat, Porvoo
14.7. Ilosaarirock, Joensuu
18.7. Tikkurila Festivaali, Vantaa
19.7. Tammerfest, Tampere
20.7. Karjurock, Uusikaupunki
26.7. Qstock, Oulu
27.7. Viinijuhlat, Kokkola
2.8. Power Festival, Järvenpää
9.8. Aurafest, Turku
24.8 Sunset Festival, Rauma
31.8. Allas Sea Pool, Helsinki

Lisää luettavaa