Kokeellista elektronista musiikkia ja nykytanssia – Flow laajenee Kansallisoopperaan

Helsinkiläisfestivaalin taideohjelma laajenee ensi kertaa alueen ulkopuolelle.

26.03.2019

Flow-festivaalin taideohjelma tekee ensi kesänä vierailun Kansallisoopperaan. Flow’ta edeltävänä keskiviikkona ja torstaina yhdistellään elektronista musiikkia, nykytanssia ja audiovisuaalista taidetta.

Alminsalissa nähdään nykytanssiteos Autobiography Edits, joka on The Royal Ballet’n koreografina tunnetun Wayne McGregorin ja yhdysvaltalaisen kokeellista elektronista musiikkia esittävän Jlinin yhteisteos. Teoksessa esiintyy kymmenen Company Wayne McGregorin tanssijaa ja livemusiikista vastaava Jlin.

”Autobiography Edits on lyhennelmä vuoden 2017 lokakuussa ensi-iltansa saaneesta Autobiography-teoksesta. McGregor pohtii teoksessa ihmisyyttä ja itseyttä, elämää ja kirjoittamista sekä heijastelee muisteltua menneisyyttä ja spekulatiivista tulevaa. Jlin omaleimainen, monikerroksellinen ja kompleksinen musiikki tekee esityksestä erityisen vangitsevan”, festivaali kertoo.

Molemmat illat aloittaa Sinjin Hawken ja Zora Jonesin kokeellista elektronista musiikkia ja audiovisuaalista taidetta yhdistävä esitys, jossa tuottajina, dj:nä sekä visuaalisina taiteilijoina ansioituneet Hawke ja Jones venyttävät klubikulttuurin rajoja. Taiteilijat hallitsevat musiikkia ja kuvaa liiketunnistustekniikan avulla ja muuntautuvat näytöllä esiintyviksi avatariksi. Alminsalin lämpiössä kuullaan illan aikana myös dj-musiikkia.

Flow X Ooppera -illat järjestetään 7. ja 8. elokuuta. Liput maksavat 29–49 euroa ja niiden myynti alkaa 3. huhtikuuta.

Lisää luettavaa