Kolme kuuroa naista voitti oikeusjutun konserttipromoottoria vastaan – eivät saaneet keikalla vaatimaansa viittomakielen tulkkausta

Kolmikko voitti oikeusjutun.

Kolme kuuroa äitiä haastoi konserttijärjestäjän oikeuteen Englannissa, sillä he eivät saaneet viittomakielen tulkkia lämmittelijöiden ajaksi.

Sally Reynolds, Sarah Cassandro ja Victoria Nelson olivat lastena kanssa Little Mix -yhtyeen konsertissa syyskuussa 2017. He pyysivät konsertin järjestäjiltä paikalle viittomakielen tulkkia, joka tulkkaisi heille yhtyeen sanoitukset.

Konserttijärjestäjä lupasi, että kolmikko saisi ottaa mukaan oman tulkkinsa, jonka sisäänpääsy luonnollisesti olisi ilmainen. Sally Reynolds kuitenkin vaati, että konserttijärjestäjän on itse hoidettava heille tulkki.

Pääaktin aikana tulkkaus onnistui, mutta lämmittelijöiden aikana tulkki ei ollut paikalla. Kolmikko haastoi konserttijärjestäjän oikeuteen.

Konserttijärjestäjät kertoivat tuolloin, etteivät ehtineet hankkia tulkkia paikalle tarpeeksi ajoissa niin, että viittomakielen tulkkaus olisi onnistunut myös kahden lämmittelijän aikana. Nyt oikeudessa kuitenkin päätettiin, että järjestäjät pitivät kolmikon pyyntö lähinnä ärsyttävänä pikkuasiana, vaikka heillä oli viittomatulkin vaatimiseen täysi laillinen oikeus.

Konserttijärjestäjä tuomittiin maksamaan jokaisella naiselle 5000 punnan korvaukset tunteiden loukkaamisesta.