Korealaisten teinityttöjen luotsaamaa metalliyhtyettä syytetään natsisymboleilla leikkimisestä

Natsisymboliikka on in.

Babymetal-yhtye on nostattanut pienimuotoista kohua maailmalla etenkin sen jälkeen, kun Lady Gaga palkkasi japanilaisyhtyeen lämmittelijäksi kiertueelleen. Babymetal sekoittelee musiikissaan metallia ja J-poppia eli japanilaista, hyperaktiivista popmusiikkia varsin omaperäisellä tavalla.

Ei omaperäisyyttä ilman kopioijia. Etelä-Koreasta ponnistava Pritz (Pretty Rangers in Terrible Zone) on uusi tyttöbändi-henkinen akti, jonka taustalla kitarat sahaavat metalliriffiä, mutta laulumelodiat ovat keveitä ja silkkaa poppia. Kuulostaako tutulta?

Siinä missä Babymetal luottaa asusteissaan perinteisiin koulutyttöpukuihin, on Pritz onnistunut jo nostattamaaan vastalauseiden myrskyn Sorasora-videollaan. Videolla Pritzin jäsenet ovat univormuissa, jotka tuovat monille mielleyhtymiä natsien asusteisiin.

Pritziä edustava yhtiö Pandagram on kertonut, ettei heille tullut mieleenkään, että yhtyeen jäsenten asusteet voisivat tuoda mieleen natsit. Pandagramin mukaan yhtyeen logo on ottanut mallia liikennemerkeistä. Symbolin neljä haarautumaa kertovat kuulemma siitä, että Pritzin musiikki ”kulkee neljään suuntaan ilman rajoitteita”.

Kohu on syntynyt vain pari viikkoa sen jälkeen, kun Nicki Minajin uusinta videota syytettiin samasta asiasta.

Tsekkaa video alta ja päättele itse.