Koronauutisia kansainväliseltä festaririntamalta – Coachella peruuntumassa

Kaliforniassa ei juhlita huhtikuussa ja oletettavasti ei kauheasti muuallakaan.

Beyoncé heitti ikimuistoisen konsertin Coachellassa.
YouTube

Yksi maailman tunnetuimmista tai ainakin todennäköisesti sometetuimmista festareista poistuu kalentereista koronan vuoksi. Asiasta kertoi kansanterveysvirkailija Cameron Kaiser Twitterissä. Festivaali ei ole vielä tiedottanut asiasta sosiaalisen median kanavissa saati omilla verkkosivuillaan. Siitä huolimatta peruuntuminen on siis lähes varmaa.

Coachella oli tarkoitus järjestää huhtikuussa kuten yleensä, mutta nyt se on peruttu. Erinäisten huhujen mukaan festari saattaisi järjestyä lokakuussa. Coachella jouduttiin viime vuonna perumaan kokonaan koronan vuoksi.

Paikallinen kansanterveysvirkailija on päättänyt ettei lokaalin saati kansainvälisen koronatilanteen vuoksi ole turvallista järjestää valtavia festareita. Coachella on isossa asemassa festivaalimaailmassa, toimien suunnannäyttäjänä koko musiikkialalla. Aiemmin brittifestari Glastonbury peruttiin tältä vuodelta kokonaan. Jättimäisen brittifestarin peruutus kertoo omaa kieltään.

Kaliforniassa vuonna 1999 perustetussa festarissa on nähty viime vuosina kovan luokan pääesiintyjiä, kuten Radiohead ja Beyoncé, mutta myös mielenkiintoisia tuntemattomia nimiä. Tänä vuonna festarin pääesiintyjänä piti toimia muun muassa Frank Ocean ja Rage Against The Machine.