Krautrock-legenda Can järjestää keikan 50-vuotisjuhlansa kunniaksi – mukana myös Sonic Youthin Thurston Moore

12.11.2016

Legendaarinen krautrock-pioneeriyhtye Can järjestää konsertin bändin 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Yhtye esiintyy lontoon Barbican Hallissa huhtikuun 8. päivä, uutisoi Pitchfork.

Tulevalla Lontoon keikalla on mukana alkuperäisjäsenistä ainakin kosketinsoittaja Irmin Schmidt, rumpali Jaki Liebezeit ja laulaja Malcolm Mooney. The Can Project -nimellä esiintyvä yhtye soittaa tiedettävästi Lontoon sinfoniaorkesterin kanssa. Lisäksi tapahtumassa esiintyy Liebezeitin ja Sonic Youth -yhtyeestä tuttujen Thurston Mooren ja Steve Shelleyn superyhtye.

Lippuja tapahtumaan voi ostaa täältä. Keikalle lähteäkseen ei tarvitse edes olla bändin ykkösfani, sillä lontooseen lentää halvimmillaan päälle viidelläkympillä. Halvempaa kuin matka junalla Helsingistä Kajaaniin.

Vuonna 1968 perustettu Can on saksalaisen kokeellisen rockin, tunnetummin krautrockin tärkeimpiä yhtyeitä ja kehittäjiä. Bändi oli suosionsa huipulla 1970-luvun alussa, ja on säilyttänyt kulttimaineensa tähän päivään asti. Etenkin progepiirit ovat ottaneet Canin omakseen.

Bändi lopetti toimintansa vuonna 1979, mutta teki lyhyen comebackin 1980-luvun loppupuolella. Comeback-ajalta on myös bändin viimeinen studioalbumi, Rite Time, vuodelta 1989.

Alla Can saksalaisessa tv-lähetyksessä vuonna 1972.

YouTube video

Lisää luettavaa