”Kuinka lyhyt matka solunjakautumisesta on imperiumeiksi” – ensiesityksessä Sans Paraden video

Kolmannen albumin ensimmäinen singlebiisi Patience nyt videona.

28.03.2019

Sans Parade julkaisee huomenna kolmannen albuminsa ensimmäisen singlen. Kyseinen kappale, Patience, esittelee aiempaa elektronisemmin soivan trion. Biisille luotu musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

Sans Paraden Jani Lehto kertoo kappaleen synnystä, sanoituksista ja yhtyeen tulevaisuudesta näin:

”Yhteisen sävelen löytäminen on välillä hankalaa, vaikka bändillä olisi takana monia vuosia ja useita albumeita. Kun Patiencea tehtiin niin 2/3-osaa bändistä halusi tehdä menobiisiä ja viimeinen kolmannes protestoi studion oven toisella puolella folk-melodioita akustisella kitaralla tapaillen. Jossain vaiheessa akustinen kitara soittajineen saatiin kuitenkin sisälle studioon, ja siitä tuli keskeinen osa biisin
rytmiikkaa.”

”Lyriikoihin sukelsi palanen Elliott Smithiä kaiken ja ei-minkään merkityksiä miettiessä. Siitä tarina kehittyi korttipelianalogian kautta erilaisten elämänpolkujen mielivaltaisuuteen – kuinka lyhyt matka solunjakautumisesta on imperiumeiksi ja mitä ihminen todella voi saavuttaa. Kuunnellessaan voi kuvitella avaruusyrittäjän työmatkalle Marsiin vain virtuaalipelit- ja ystävät seuranaan tai japanilaisen bisneshain vielä kravatti kaulassaan karaokebaarissa. Jos haluaa ajatella yksinkertaista rakkaustarinaa ja shuffle-tanssia, sekin käy – kaikki on sallittua oravanpyörässä.”

”Sans Paraden haaveiden mediaani on jonain päivänä täyttää Dynamon tanssilattia, ja yhtye toivoo kovasti onnistuvansa siinä tämän kappaleen myötä. Nähtäväksi jää onko Tame Impalan tuoreen julkaisun identtinen nimi kirous vai siunaus Sans Paraden Patiencelle. Ken tietää, sekä nettipalveluiden algoritmit, kumman Patiencen luo indiepopin ystävät löytävät tiensä!”

Solina julkaisee Sans Paraden Fugue State -albumin 24. toukokuuta. Katso singlebiisi Patiencen musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa