Kuinka pitkälle menisit taiteesi eteen? Burn-peli julkaistaan vuoden 2022 aikana

Pandemian alla työstettiin vaihtoehtoisten loppujen peliä, johon sävelsivät lukuisat eri muusikot.

10.08.2022

Vuoden 2022 aikana Steamille, Xbox Onelle ja Xbox Seriesille tuleva yksinpeli Burn on tragedia suomalaisesta pop-tähdestä.

Australialaisjohtoinen pelinkehittäjä Convict Games painottaa, että Burn heidän tähän mennessä interaktiivisin tarinapeli, 16 eri lopulla. Pelaaja voi esimerkiksi mullistaa pop musiikin suunnan, eläköityä, kasvattaa lonkerot tai perustaa kultin. Uudelleenpelaaminen eri valinnoilla avaa Ninan koko tarinan eri loppuineen.

Nina Burn on 27-vuotiaana maailman suurin pop tähti ja uransa käännekohdassa. Pelaajat voivat valita, onko hän nöyrä tai ylimielinen. Valintojen seurauksen Ninan tarina soundtrackineen muuttuu joko kepeämmäksi tai synkemmäksi. Dialogivaihtoehdot vaikuttavat Ninan tyyliin, seuraaviin dialogeihin ja avaa soundtrackin eri genrejä myös myöhempään kuunteluun.

“Burn on luonnetutkimus ja reflektio siitä, kuinka pitkälle taiteensa eteen voi mennä sekä kuuluisuuden kustannuksista”, kertoo pelin kirjoittaja ja ohjaaja Greg Louden.

“Olemme työstäneet Burnia pandemian lukituksista lähtien vuoden 2020 helmikuusta. Syvennyimme intohimoisesti musiikkiteollisuuden tarinoihin, pop tähtiin, body horroriin ja klassisiin musiikki- ja dokumenttielokuviin.”

Pelissä ei kuule, mitä musiikkia päähenkilö Nina on luonut. Sen sijaan kuullaan peliin erikseen sävelletty monen eri genren soundtrack. Soundtrackin artisteina ja äänenluojina on Joonas Turner, joka on Tormentor X Punisherin perustaja, Broforce, Noita, Nuclear Thorne ja muita. Genreinä ovat dark ambient, tekno, black metal, berliiniläinen post-wave, venäläinen sci-fi ambient ja hip hop.

Burnissa on lisäksi kartta, jossa voi seikkailla. Pelin sisälle ajettavassa elokuvateatterissa näytetään kokopitkiä klassisia elokuvia, kuten oli Convict Gamesin esikoispelissä Stone.

YouTube video

Lisää luettavaa