Kuka ja mikä on Reino Nordin 2.0? Katsoimme häntä silmiin

Haastattelussa Reino Nordin.

29.04.2016

Teksti: Tuomas Aflecht

Reino Nordin julkaisi tänään vapun kynnyksellä uuden singlen, Kato mua silmiin. Jaakko ”JS16” Salovaaran kanssa tehty elektroninen kappale oli toinen single Nordinin PME:lle siirtymisen jälkeen. Edellinen single Puhu Vaan toi laulajalle uransa ensimmäisen kultalevyn.

Paljon puhutaan myös uudesta Reino Nordinista. Kysyimme ilmeisen kiireiseltä artistilta tunnelmia.

Levy-yhtiö uskoo uuden biisin nousevan hitiksi. Kun lähdet kirjoittamaan uutta kappaletta, onko lähtökohtana hitin haku?

”Olen aina pyrkiny tekemään osuvaa ja tarttuvaa musiikkia, että ei mulla siinä muuta ajatusta oikein ole. Nykyään oma käsitys on ehkä vähän jalostuneempi ja tuottajat parempia niin alkaa osumaankin!”

Edellistä singlestä, Puhu vaan, tuli urasi ensimmäinen kultalevy. Osasitko odottaa sitä?

”En uskaltanut edes toivoa sitä ja kyllä siinä kyynel tirahti, kun nostin seinälle sen himassa. Mä olen taistellut tämän hommani kanssa ensin leffa-alalla ja sitten musassa jonkun 20 vuotta. Ihan vitun hienoa ja kiitos siitä kaikille mun faneille ja mun tiimille. Mä vaan laulan niin hyvin kun ikinä osaan, jos vaan saan. Sitä mä rakastan enemmän kuin mitään.”

Puhu vaan ja Kato mua silmiin erottuvat toisistaan huomattavasti. Jatkuuko vaihtuvuus myös tulevaisuuden julkaisuissa?

”Joo, idea on tehdä vaan mahdollisimman kovaa poppia täysin välittämättä rajoista. Se Reikkiys sitoo sen kokonaisuuden kasaan ja nämä mun omat tekstit. Tyyli vapaa.”

Viime aikoina on puhuttu paljon uudesta Reino Nordinista. Viljelet sosiaalisessa mediassa myös itse termiä Reikki 2.0. Kuinka kauan tätä muutosta on tehty, vai onko se tapahtunut huomaamatta?

”Pari kolmekin vuotta olen tätä laivaa yrittänyt kääntää isommille vesille. Ehkä se viimeinen isku oli tosiaan, kun tajusin, että en pysty tuottaa itsekseni enää ihan niin hyvää musiikkia kuin haluan tehdä. Tarvitsin joukkueen ja sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta sainkin ehkä Suomen parhaan tiimin. PME:llä oli hyvät linkit parhaisiin tuottajiin ja sovin ’perheeseen’ loistavasti. Homma todella eteni.”

Mitä näkee, kun katsoo Reino Nordinia silmiin?

”Rakkautta. Sitä se on aina ollut ja nykyään vaan enemmän. Ehkä pilkahdus kokemustakin. Silmäpussit, jos on sunnuntai aamu.”

Sinulla on Snapchatissä tapana soittaa laajalti myös muiden artistien tuotantoa. Mistä koostuu kevään soundtrack?

“Drake, Alunageorge, Travis Scott, The Weeknd, Disclosure, Rihanna, Justin Bieber.
Näillä varmaan lähetään liikkeelle.”

Mitä Reino Nordin tekee seuraavaksi?

”Jotain ihan himmeetä! Ja keikkaa näemmä koko kesän ja syksyn.”

Kuuntele uusi housevivahteinen single alta. Keikalta miehen voi bongata tänään perjantaina Tampereen Yo-talolta ja huomenna lauantaina Urban XPRS Cruiselta.

Lisää luettavaa