Kulttiyhtye Xysma keikkailee kesällä ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmeneen – luvassa myös uusi albumi!

Bändin voi nähdä livenä tänä vuonna kuudessa kaupungissa.

18.05.2022

Vuonna 1988 Naantalissa perustettu Xysma on yksi kotimaisen vaihtoehtomusiikin kovimpia kulttinimiä. Yhtye juhlistaa pitkää uraansa tulevana kesänä ja alkusyksystä viiden festariesiintymisen ja lokakuun Tavastian-keikan muodossa. Bändin voi nähdä livenä muun muassa Turun Kesärauha-tapahtumassa, Oulun Qstockissa ja Porisperessä.

Grindcoren parissa aloittanut, tyyliään stoner rockiin ja sen jälkeen vaihtoehtorockin suuntaan kehittänyt bändi on keikkaillut viime vuosikymmeninä hyvin harvoin. Viimeksi Xysma on esiintynyt Lutakko Liekeissä -tapahtumassa elokuussa 2013. Tämän vuoden lyhyt festarirykäisy oli suunnitteilla jo vuodelle 2020, mutta keikat siirtyivät tuolloin vallinneen maailmantilanteen vuoksi.

”Kolmekymppiset meni. Nyt villatakin ylin nappi auki kohti nelikymppisiä. Pääsemme vihdoin lyömään kapulat haitsuun ja riffit ulos. Uusi kohtaa vanhan. Siinä juoni. Kun molemmat kumit on täynnä, pumppu on turha”, rumpali Teppo Pulli kertoo yhtyeen tunnelmista tiedotteessa.

Myös bändin pitkä levytystauko on tulossa päätökseen, sillä yhtye valmistelee parhaillaan uutta albumia. Vuonna 1998 ilmestynyt Girl on the Beach saanee seuraajan jo tämän vuoden aikana.

Xysman kokoonpanoon kuuluvat tätä nykyä kosketinsoittaja Janne Lastumäki, rumpali Teppo Pulli, solisti Jani ”Janitor” Muurinen, basisti Kalle Taivainen sekä kitaristi Olli Nurminen.

XYSMA
12.06. TURKU Kesärauha
23.07. TAMPERE Tullikamarin Tammerfest
30.07. OULU Qstock
05.08. PORI Porispere
16.09. JYVÄSKYLÄ Off Road Festival
15.10. HELSINKI Tavastia

Lisää luettavaa