Kuulostaako kaikki tekno samalta? Ei hätää, et ole yksin – alan legenda julkaisi vahingossa toisen artistin musiikkia omanaan

Jeff Millsille kävi melkoinen moka.

Jeff Mills, jos joku, on teknolegenda. Hän on muun muassa perustanut Detroit-teknokollektiivi Underground Resistancen, johtanut Axis-levymerkkiä yli neljännesvuosisadan, julkaissut soolourallaan kymmeniä minimalistisen teknon kaanoniin luettavia levytyksiä ja saanut esimerkiksi taiteen kunniamerkin Ranskan kulttuuriministeriltä.

Nyt Mills perusti Axisille uuden alamerkin, Str Mrkd:n, jonka esikoisjulkaisuna oli ep itsensä Millsin musiikkia.

Paitsi että ei ollut.

Yksi ep:n biiseistä, Pattern in Nature paljastuikin ruotsalaisartisti Julien H. Mulderin käsialaksi.

”Kappale valikoitui julkaisulle, koska Mills luuli, että se oli hänen itsensä joskus aikojen saatossa tuottama”, Axis tiedottaa.

Tiedotteessa selitellään, että Mills saa paljon demoja, joiden parhaita paloja hän koostaa välillä cd-r-levyiksi. ”Tuotantotyylin samankaltaisuuksien” takia Mills erehtyi luulemaan merkkaamattomalla cd:llä olevaa kappaletta omakseen.

Kun erhe havaittiin, asia sovittiin Mulderin kanssa – hän saa asianmukaiset kompensaatiot ja krediitit. Ja ansiolistaansa melko nimekkään suosituksen: ”Jeff Mills luuli musiikkani omakseen”.