Kymmenen vuoden tauko päättyi – New Orderin uusi albumi on julkaistu

26.09.2015

New wave -pioneeri New Order julkaisi eilen uuden albuminsa Music Complete. Joy Divisionin tuhkasta aikanaan noussut bändi ei ole julkaissut uutta materiaalia sitten vuoden 2005 Waiting For the Siren’s Call -levyn, sillä parin vuoden takainen Lost Sirens sisälsi lähinnä ylijäämäbiisejä edelliseltä albumilta. Music Complete on bändin kymmenes studioalbumi.

Music Complete on myös ensimmäinen albumi, joka on tehty ilman alkuperäisjäsen Peter Hookia. Joy Division perustamisesta asti mukana ollut basisti Hook on riidellyt runsaasti muiden bändin jäsenten kanssa jätettyään yhtye vuonna 2007. Bändiläiset ovat vastustaneet Joy Division- ja New Order -materiaalin esittämistä Hookin soolokeikoilla, kun taas Hook on syyttänyt bändiä musiikinteon jatkamisesta New Order -nimellä ilman häntä.

Uudella albumilla comebackin tekee myös kitaristi-synisti Gillian Gilbert, joka ei ole äänittänyt bändin kanssa sitten vuoden 2001 albumin Get Ready. Lisäksi levyllä vierailee muun muassa Iggy Pop ja Brandon Flowers.

Levy on kuunneltavissa Spotifysta ja Apple Musicista. Ennakkotilaus on myös käynnissä. Kuuntele levy Spotifysta alta.

Alla albumin kansitaide ja kappalelista. Albumista uutisoi Consequences of Sound.

new-order-music-complete

 1. Restless
 2. Singularity
 3. Plastic
 4. Tutti Frutti
 5. People On The High Line
 6. Stray Dog
 7. Academic
 8. Nothing But A Fool
 9. Unlearn This Hatred
 10. The Game
 11. Superheated

Lisää luettavaa