Kyuss elää tehdäkseen uuden levyn

Hommeton Kyuss Lives! on luvannut kiertueen jälkeen uutta materiaalia.

Kuva: Michael Andersen

Aavikoiden stonerrock-guru Kyuss on tehnyt paluun. Kyuss Lives! -nimellä esiintyvä poppoo on lupautunut soittamaan vuonna 2011 useita esiintymisiä.

Yhtyeen laulaja John Garcia paljasti Rock Sound –lehdelle yhtyeen harjoitusten menneen niinkin hyvin, että he ovat sopineet uuden materiaalin työstämisestä kiertueen jälkeen.

Kokoonpanossa soittavat alkuperäisistä jäsenistä laulaja John Garcia, basisti Nick Oliver, rumpali Brant Bjork sekä Garcian Garcia Plays Kyuss -live-orkesterista tuttu Bruno Fevery kitaraa.

Alkuperäistä kitaristia Josh Hommea ei Garcian mukaan edes pyydetty paluuseen. Queens of The Stone Agella ja Them Crooked Vulturesilla itseään työllistävä kitaristi on myöskin perheenisä ja bisnesmies, joten Garcia ei ’halunnut valmistautua 99,9 prosenttisen varmaan kieltäytymiseen’.

Kyussin viimeisin levytys on vuoden 1995 …And the Circus Leaves Town. Yhtye soittaa useita keikkoja Britanniassa ensi vuonna.

Päästäänköhän Suomessa sittenkin nauttimaan eläväisestä Kyussista läheisemminkin kuin tämänvuotisella Garcia Plays Kyuss –keikalla?