Lady Gaga loistaa pian ensi-iltansa saavassa elokuvassa – verrattiin useita Oscar-palkintoja kahmineeseen musikaaliin

Tähti on syntynyt – Lady Gagan tähdittämä musikaalielokuva tarjoaa häikäiseviä laulukohtauksia ja ahdistaviakin henkilökohtaisuuksia.

Bradley Cooperin ohjaama elokuva A Star is Born kertoo Jackson Mainesta (Cooper), harmaantuneesta ja alkoholisoituneesta country-laulajasta, joka sattuman kautta päätyy eräänä iltana drag-klubille, jolla Ally (Lady Gaga) esiintyy. Mies vaikuttuu Allyn kyvyistä, minkä johdosta he alkavat tehdä yhdessä musiikkia ja lopulta myös rakastuvat toisiinsa.

Consequence of Soundin verkkosivuilla Lady Gagan roolisuoritusta kuvaillaan välillä ahdistavankin henkilökohtaiseksi, sillä laulajatar on joutunut kohtaamaan urallaan samoja julkisuuden varjopuolia, kuten ulkonäköpaineita ja niihin liittyvää epävarmuutta omasta itsestä.

Sivuston mukaan Gaga kuitenkin onnistuu varastamaan katsojan huomion ja jää elokuvasta päällimmäisenä mieleen, vaikka myös Cooperin roolisuoritusta kehutaan onnistuneeksi. Erityisen mieleen jääväksi kohtaukseksi mainitaan Swallow-duetto, jossa pääparin läheisyys on käsin kosketeltavaa.

Elokuvaa kuvaillaankin tiukemmaksi versioksi kuusi Oscar-palkintoa saaneesta La La Landista (2016) ja onhan näillä elokuvilla yhteisiä piirteitä jo juonensakin perusteella.

A Star is Born saa ensi-ilta Suomessa 19. lokakuuta. Trailerin voit katsoa alta.