Lähdetkö messiin, kun kutsu käy? – Gasellit julkaisi viikon menevimmän kappaleen

Gasellit on Imus.

Tero Ahonen

Gasellien uusi kappale on Imus on yhtyeeltä täysin erilainen kappale aiempaan tuotantoon verrattuna, mutta samalla kaikista hittihakuisin.

Se ei ole huono asia, koska hittihakuisuus ei aina tarkoita, että kappale olisi huono. Vaikka moni sitä mieltä tuntuu usein olevan (usein ihan syystäkin). Nyt hittikaavan noudattaminen vaikuttaa vain huomattavan selkeältä. Biisissä on niin kova groove, että jos mahdollisella musiikkivideolla ei keskitytä vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin, niin sitä voi pitää pienenä yllätyksenä.

Musa-Jusa on loihtinut taustan, joka on kuin luotu biletunnelmiin. Voi hyvin kuvitella kaveriporukan, joka lähtee autollaan kaupungille ja naputtavat volyymia aina vain kovemmalle, koska kertosäe jää mieleen kuin aiemmin illasta hiuksiin laitettu vaha sormiin.

Samalla Gasellit tekivät kappaleen johon jokainen pystyy samaistumaan. Olit sitten vaiheilija, joka ei ole varma, että lähteekö mukaan vai ei tai se, joka on aina messissä tai se, jolla ei ole aikomustakaan saapua paikalle.

Biisiä voi ajatella pienenä jatkona Ime huiluu -biisille. Jo tuolloin Gaselleita närkästytti ikävät tyypit, jotka eivät innostu lähtemään keitokselle tai käyttäytyvät muutoin tylsistyttävästi. Nyt räppärit miettivät asiaa enemmänkin omalta kohdaltaan, mutta lopulta ovat kuitenkin messissä, kun kutsu käy.

Hätä-Miikka harmittelee biisissä aiempia päätöksiään, kun on kieltäytynyt kutsusta, mutta tajunnut samantien tehneensä virheen. Thube Hefner on heti matkassa ja kyytiä saavat kaikki nihkeämmät persoonat. Päkä valittelee tenttiviikkoa ja kurjaa säätä, sekä harkitsee tilaavansa ”Woltillisen”. Miten sitten käykään?

Kuuntele uusi biisi alta. Gasellit on todennäköisesti tänä keväänä julkaisemassa uutta levyä. Edellisestä singlestä Liimaa voit lukea lisää täältä.