Lähiöbotox esittelee rikkinäisen Suomen – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

LähiöbotoxRikkinäinen Suomi
Lähiöbotox julkaisi debyyttialbuminsa Rikkinäinen Suomi ja levyn avaava nimikkobiisi esittelee heti pelin hengen.

”Haista vittu, Lähiöbotox tuli taloon”, huudetaan heti alkajaisiksi.

Räppiä ja metallia yhdistelevä yhtye käsittelee lyriikoissaan niin henkilökohtaisen elämän kuin myös yhteiskunnan kipeitä kohtia ja pimeitä puolia. Avauskappaleessa riimitellään rasismista silmät avaavasti:

”Näen jengii suuttumas, koska Suomi on muuttumas. Eiks voi olla tumma suomalainen?” – Konssi

”Tultiin hajottaa päät, rikkoo mustat jäät, puhumaan ongelmista joita et vaan nää” – Hassan

Rikkinäinen Suomi on vahvojen riimiensä lisäksi soitannallisesti mainio levy, saaden kuulijan vastaanottamaan sisällön.

Yhtäaikaa kuulijan kannattaa olla tarkkana, välillä viesti voi piiliä myös rivien välissä. Näin on esimerkiksi niin ikään listalle nostetussa kappaleessa Sydämetön, joka on samalla monipuolinen musikaalinen näyte, sisältäen niin tuhtia runttausta kuin puhdasta laulua. Biisissä kerrotaan parisuhteen päättymisestä kovin kylmäkiskoisesti.

Ares, El MiguLego
Tulevaa albumia valmisteleva Ares julkaisi uuden singlen ja sai siihen tulitukea El Migulta. Räppibiisillä ”stäkätään cashia” eli legojen päälle astumisesta ei ole kyse. Kappaleella kuullaan latinorytmejä pienin trap-maustein.

VuoretSotaunia
Kaksi vuotta sitten Portti-debyyttinsä julkaissut Vuoret-yhtye katkaisee hiljaisuuden Sotaunia-singlellä. Herkkä ja maalaileva kappale sisältää vahvan tarinan.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta Laura Moisiota ja Octaviania.