Lapin lehmipaimenneitojen kitarat hiljenevät: Stalingrad Cowgirls sanoo hyvästit

31.07.2012

Stalingrad Cowgirls has left the building, sanoisi entinen kuuluttaja. Rumban kannessakin komeillut sallalaisyhtye tiedotti hetki sitten soittavansa viimeisen keikkansa Simerockissa 11. elokuuta.

Kuva: Warner

Aika aikaa kutakin. Samaisen Simerockin bändikisassa vuonna 2006 menestynyt Stalingrad Cowgirls oli tuolloin Suomen kuumin demobändi, josta povattiin uutta uljasta lukua suomalaisen rockin aikakirjoihin. Taisipa Tavastia-pomo Juhani Merimaakin haastattelussa mainostaa orkesterin energisyyttä.

Nuorten mimmien konstailematon vauhti vakuutti myös Rumban toimituksen. Orkesterista tuli tuttu näky lehdessä ja tässä blogissa: Cowgirls-muistoja voi verestää vaikka Janne Flinkkilän tekemän haastattelun tai yhtyeen moniosaisen kiertuerepparin avulla.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan kuten piti. Kenties yhtye sai tai siltä odotettiin liian paljon liian nopeasti: Warner Music nappasi orkesterin tekemään debyytilevyä jo siinä vaiheessa, kun olisi ehkä ollut parempi hioa biisejä ja kasvattaa hommaa pikkuhiljaa. Niin tai näin, Stalingrad Cowgirls ei saavuttanut sellaista asemaa kuin mitä sille alun perin povattiin. Vuonna 2010 julkaistu ja Suomen albumilistan sijalle 27 noussut toinen levy Kiss Your Heart Goodbye jäi yhtyeen viimeiseksi pitkäsoitoksi.

Vaan ei se mitään, Rumba kiittää joka tapauksessa orkesteria hyvistä ajoista ja toivottaa tiukalle triolle kaikkea hyvää tulevaisuuteen! Onneksi yhtyeen tallaamalla polulla on myös uusia kulkijoita: esimerkiksi The Splits ja Anton Vanha-Majamaan livereportaasissaan kehuma Miau pitävät naisrockin lipun ylväästi hulmuamassa.

Stalingrad Cowgirlsin voi nähdä Simerockin lisäksi keikalla vielä Hämeenlinnan Suisto-klubilla 4.8.

Lisää luettavaa