Lapinlahden Lintujen tarina kansien väliin: ”Miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin”

Lappareista kirja.

11.09.2023

Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta -niminen kirja ilmestyy 21. päivä syyskuuta. Kirjan on kirjoittanut Timo Rossi.

Tiedotteen mukaan kirja ”kertoo suorasti ja arkailemattomasti suomalaisen rock-musiikin ja sketsiviihteen saralla ainutlaatuisen ryhmän uskomattoman tarinan”, ja jatkaa:

”Lapinlahden Linnut syntyi kadulle 40 vuotta sitten. Helsingin Ylioppilasteatterin nuoret miesnäyttelijät keksivät raahata kadulle läjän eriskummallisia soittimia ja valloittivat anarkistisilla performansseillaan kansan sydämen. Pian ryhmää vietiin viinanhuuruisessa höykytyksessä studioon, televisioon ja tuhansille esiintymislavoille. Euforista huumaa seurasi kuitenkin vääjäämätön alkuperäismiehistön tuho. Räiskyvät persoonat ottivat rajusti yhteen, ja miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin. Päätään nostivat kateus, ahneus ja katkeruus. Alkoi erojen kimara. Kirja vie lukijan poskettomalle vuoristorata-ajelulle riemukkaiden kiertuetoilailujen, katkerien erotilitysten sekä sketsien ja kappaleiden hersyvien syntytarinoiden keskelle. Lintujen 40-vuotinen taival on pitänyt sisällään myös murhetta, sillä ryhmä on menettänyt parvestaan jo kaksi perustajajäsentä, Timo Erängön ja Heikki Salomaan.”

Kirjan kirjoittanut Rossi on pitkän linjan Lapparit-fanit. Hän teki pro gradu -tutkielmansa Mies ja maskuliinisuus Lapinlahden Lintujen rocklyriikassa Tampereen yliopistossa vuonna 2012.

Lisää luettavaa