Lapsille soitettiin Iron Maidenia – ”Jos hän pelkää pimeää, miksei hän käytä yövaloja?”

Lapsista koostettu raati sai arvioitavakseen metalliklassikon.

Kids React to Iron Maiden

FBE:n ihastuttava ja huippusuosittu Kids React to -videosarja on jälleen esitellyt nykypäivän nuorille milleniumeille wanhaa hyvää soundia. 7-13-vuotiaista koostuvalle raadille soitettiin tällä kertaa Iron Maidenia.

Lapset saivat kommentoitavakseen kasan klassikoita, kuten biisit Run to the Hills, Number of the Beast, Fear of the Dark, Wasted Years, The Trooper ja Hallowed Be Thy Name. Musiikki sai hyvän vastaanoton, ja etenkin kitaratyöskentely ihastuttaa siinä missä yläasteikäistä suomalaispoikaa ysärillä.

Monelle tämän kaltainen soundi kuulostaa myös hyvin oudolta ja vieraalta. Miksi tässä puhutaan vain kuolemasta? Laulaako tässä tyttö? Miksi levynkannet muistuttavat Halloween-koristeita? Hidas alku biisissä taas, seuraavaksi tämä varmaan nopeutuu?

Lapsilta irtoaa Maidenin musiikkiin myös ratkaisukeskeisyyttä, “jos hän pelkää pimeää, miksei hän käytä yövaloja?”, ja sarkasmia, “huoh, hienoa, nyt näämme painajaisia”.

Lopussa lapset antavat näkemyksiään myös siitä, miten yli 40 vuotta pystyssä ollut Iron Maiden voi olla näin suosittu, kun heitä ei soiteta paljoa tv:ssä ja radiossa.

Katso pätkä alta.