Laulu kuolleelle veljelle – ensiesityksessä Unzymen ”biomekaanista popmusiikkia”

13.10.2016

Unzyme soittaa sanojensa mukaan biomekaanista popmusiikkia. Mitähän ihmettä tämä tarkoittaa, se on parasta selvitellä itse kuuntelemalla Joona Nuutisen johtaman yhtyeen single Until the Guilt is Forgiven.

”Kirjoitin tämän laulun veljelleni, joka kuoli vuonna 2013. Teksti kertoo siitä, kuinka toisen kuolema voi aiheuttaa syyllisyydentunnetta, jos ei ole ehtinyt sanoa kaikkea sitä minkä halusi, tai on jäänyt jotain tekemättä. Odottamattoman kuoleman jälkeen miettii, mitkä jäivät viimeisiksi keskusteluiksi ja millaiseen tilaan ihmissuhde jäi. Muistinko sanoa, että rakastan? Olinko tarpeeksi läsnä? Kenelle soitan nyt, kun tarvitsen apua?” Nuutinen kertoo kappaleesta.

Single on maistiainen ensi vuonna ilmestyvältä Unzyme-debyytiltä. Biisille kuvattu, Artur Kazmertsukin ohjaama video saa ensiesityksensä Rumbassa nyt.

”Kuolema yhdistää jäljelle jääneitä ihmisiä, ja toisaalta lähentää sellaisiakin ihmissuhteita, jotka aiemmin olivat etäisiä. Se opettaa arvostamaan jokaista hetkeä, myös surua. Jotta pystyisi jatkamaan elämää, on annettava itselleen anteeksi, koska mitään ei voi enää muuttaa. Biisi kertoo siitä, kuinka surun kanssakin on jatkettava ponnistelua. Suru ei ehkä koskaan lähde kokonaan pois, mutta ennen pitkää se lakkaa hallitsemasta elämää.”

Tsekkaa video alta.

Lisää luettavaa