Legendaarinen helsinkiläislevykauppa pelastettiin viime vuonna – nyt saatiin kuitenkin huonoja uutisia

Digelius lopettaa fyysisen levykauppansa, mutta We Jazzilta luvataan, että toiminta jatkuu ainakin jossain muodossa.

03.04.2024

Legendaarinen Digelius-levykauppa pelastettiin viime vuonna. Tuolloin kerroimme uutisessamme seuraavaa:

”Suomen legendaarisimman levykaupan Digelius Musicin sulkemisuutinen järkytti niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kerroimme lopettamisesta täällä. Vuonna 1971 perustetun rakastetun levykaupan tarina saa kuitenkin jatkoa, sillä We Jazz jatkaa levykauppatoimintaansa keskiviikkona 5.4. avautuvassa uudessa kauppatilassa nimellä Digelius Music.”

Nyt Digeliuksen sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että fyysinen levykauppa lopettaa. We Jazzin Matti Nives kertoo somessa seuraavaa:

”Kun hyppäsimme mukaan pelastamaan Digeliusta vuosi sitten, olimme levykauppatoimintamme kanssa tienhaarassa. Juuri ennen pandemiaa ja sittemmin syventynyttä yleisesti haastavaa taloustilannetta alkanut We Jazz -levykauppamme oli koko ajan veitsenterällä. Kun Digelius Music oli lopettamassa ja meille tuli mahdollisuus ottaa legendaarisen kaupan jatkumo haltuumme, oli vaihtoehtoja kaksi: lähteä rohkeasti pelastamaan meille kaikille rakasta levykauppaa samalla We Jazz -levykauppaa uudistaen, tai luopua toistaiseksi yrityksemme levykauppatoiminnasta. Päätimme lähteä mukaan. Digeliuksen tilanne oli akuutti, joten päätös tehtiin nopeasti ja tiedostaen alaa yleisesti koettelevat haasteet. Taloudelliset tavoitteemme olivat hyvin maltilliset, mutta nyt Hämeentiellä vietetyn vuoden jälkeen joudumme toteamaan, että nykyinen malli ei tarjoa kestävää kehityspolkua levykaupalle. Toisin sanoen, myynti on jäänyt koko ajan melko kauas tavoitteesta. Siksi olemme päätyneet jatkamaan toistaiseksi levymyyntiä edelleen kehittyvän nettikauppamme ja Discogsin kautta netissä, sekä pop up -tapahtumissa, joista ensimmäiset ovat jo toukokuussa. Näistä tiedotamme pian lisää. Päätös tuntuu vaikealta, sillä rakastamme levykaupan pitämistä ja arvostamme sen myötä tulevia uusia kohtaamisia musiikin ystävien kanssa.”

Kirjoituksessa kuitenkin kerrotaan, että Digeliuksen tarina jatkuu:

”Tärkein tieto on tällä hetkellä tämä: Digeliuksen tarina jatkuu. Toivon, että löydämme tulevaisuudessa tavan pitää jälleen myös ”fyysistä” levykauppaa. Siihen asti myymme levyjä yhä ja tuomme aktiivisesti uutta katalogia sekä käytettyjen että uusien julkaisuiden myötä nettikauppaamme ja pop upeihin. Askel taaksepäin nyt mahdollistaa kaksi askelta eteenpäin tilanteen jälleen niin salliessa.”

Katso koko postaus alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Digelius Music (@digeliusmusic) jakama julkaisu

Lisää luettavaa