Legendaarinen progebändi joutui perumaan 50-vuotisjuhlakiertueen Euroopassa, koska Brexit

King Crimson ei juhlista puolen vuosisadan taivaltaan ensi vuonna - ainakaan Iso-Britannian ulkopuolella.

20.06.2018

Että näin.

Progerockin yksi ikonisimmista bändeistä eli englantilainen King Crimson ei aio juhlistaa huikeaa 50 vuoden historiaansa ensi vuonna 2019, kun täyttää pyöreitä. Ei ainakaan kiertämällä Eurooppaa – mikä siis oli alun perin suunnitelmissa.

Bändin johtohahmo Robert Fripp kirjoittaa kotisivuillaan bändin peruneen kiertuesuunnitelmat. Brexitin takia. Parin kuukauden päässä häämöttävä Iso-Britannian irtautuminen EU:sta on nimittäin aiheuttanut seuraavaa:

“Tällä hetkellä Iso-Britannialla ei vieläkään ole minkäänlaista irtautumissopimusta EU:n kanssa, ei mitään selkeitä suunnitelmia ulkomaisille työntekijöille, eli esimerkiksi meidän Crim-perheemme ja kumppanimme eivät siis tiedä, tarvitaanko muille kuin tiimimme amerikkalaisille jäsenille työviisumeja.”

“Viisumien hankkimisen kommervenkit ja byrokratia kaikille bändimme kahdeksalle jäsenelle plus kahdelletoista tukihenkilöstöön kuuluvalle jokaisessa eri maassa on erittäin vaikeaa – enkä tässä vielä edes puhu jokaisen maan eri verotuskäytännöistä.”

”Jo EU:n verosäännösten ja yksilöllisten järjestelyjen noudattaminen jokaisessa maassa on melkein mahdotonta pienelle organisaatiolle. King Crimson/DGM-lafkamme on hyvä esimerkki organisaatiosta, joka on juuri siinä liian pienen/tarpeeksi ison rajalla, jossa tähän liittyvä työ nyt ylikuormittaa meidät.”

”Onkohan kukaan niistä hienoista ihmisistä, jotka suunnittelevat ja toteuttavat näitä näköjään loputtomia lomakkeita, koskaan astunut tosielämään ja oikeasti johtanut pientä yritystä.”

“Olemme siis luopuneet suunnitelmista toteuttaa juhlakiertue Euroopassa vuonna 2019. Saatamme ehkä esiintyä kerran Englannissa, mutta tämäkin riippuu vielä tietystä epätodennäköisestä asianlaidasta. Juuri nyt keskitymme siis aivan toisiin asioihin.”

Eli kiitos vain, Brexit.

Frippin tekstistä uutisoi ensimmäisenä englantilainen Louder-lehti.

Lisää luettavaa