Legendaarinen Status Quo -kitaristi menehtyi lähes viidenkymmenen bändivuoden jälkeen

25.12.2016

Legendaarisen brittiyhtye Status Quon kitaristi Rick Parfitt on kuollut. Parfitt menehtyi 68 vuoden iässä tapaturman aiheuttamiin komplikaatioihin jouluaattona. Asiasta tiedotti muun muassa BBC.

Parfitt lopetti Status Quossa viime lokakuussa. Syynä oli musiikillisten erimielisyyksien lisäksi olkapäävamman takia alkaneet ongelmat, jotka tiedettävästi johtivat myös kuolemaan vieneeseen tulehdukseen.

Kitaristi oli kärsinyt terveysongelmista jo pidempään. Viime kesäkuussa hän sai sydänkohtauksen, mutta toipui. Vuonna 2005 hänellä epäiltiin kurkkusyöpää, mutta hyvälaatuinen kasvain saatiin poistettua.

Parfitt soitti kitaraa Status Quossa lähes viisikymmentä vuotta, vuodesta 1967 lähtien. Hän oli yhtyeen toinen päätoiminen säveltäjä. Parfitt ehti myös tehdä sooloalbumin, mitä ei kuitenkaan ole vielä julkaistu.

Parfitt oli myös mukana Bob Geldofin tekemässä joulusinglessä Do They Know It’s Christmas? yhdessä Status Quon laulaja-kitaristi Francis Rossin kanssa. Geldof teki kappaleen vuoden 1984 Etiopian nälänhädän avustuskeräystä varten.

Partiff pyydettiin komppausosaamisensa vuoksi myös useisiin kitaraopetusvideoihin. Niitä löydät täältä.

Vuonna 1962 perustettu Status Quo on myynyt yhteensä yli 118 miljoonaa levyä ja soittanut arviolta yli seitsemän tuhatta keikkaa. Yhtye on ollut Iso-Britannian singlelistan top 40:ssä jopa 62 kertaa – useammin kuin mikään muu bändi. Status Quon klassikkoja voit kuunnella alta.

Kevyet mullat, Rick Parfitt 1948-2016.

Lisää luettavaa