Lehti protestoi Foo Fightersin kritiikkiä herättänyttä valokuvaussopimusta – Lähetti bändin keikalle kuvaajan sijasta pilapiirtäjän

14.07.2015

Foo Fighters on herättänyt parhaillaan käynnissä olevalla Pohjois-Amerikan-kiertueellaan närää uudella valokuvauskäytännöllään, sillä paikallisten medioiden mukaan bändin vaatima menettelytapa polkee valokuvaajien oikeuksia.

Kyseisen kiertueen keikkoja taltioivia valokuvaajia kun on vaadittu allekirjoittamaan sopimus, jonka mukaan kuvaajien on luovutettava kuviensa omistusoikeus Foo Fightersille sen jälkeen, kun kuvat on julkaistu kertaalleen niiden alkuperäisessä tilaajamediassa.

Muun muassa The Washington City Paper -lehti tuomitsi sopimuksen julkisesti sivuillaan ”hyväksikäytöksi” ja boikotoi sen vuoksi bändin taannoista keikkaa kaupungissa 4. heinäkuuta.

Kanadan Quebecissä toimiva Le Soleil -lehti päätti kuitenkin sen sijaan taltioida Foo Fightersin keikan kaupungissa viime lauantaina, mutta hieman tavanomaisesta poikkeavin keinoin. Lehti ei nimittäin lähettänyt paikalle lainkaan valokuvaajaa, vaan lehden pilapiirtäjän Francis Desharnaisin.

Le Soleil julkaisi sivuillaan aiheesta myös kirjoituksen, jossa lehti perusteli päätöstään taltioida keikka piirroksilla valokuvien sijasta.

”Sen lisäksi, että keikalle akkreditoituneet valokuvaajat olisivat saaneet julkaista kuvansa vain kerran, olisivat he joutuneet luovuttamaan myös kaikki kuvien tekijänoikeudet bändille”, Le Soleil kommentoi kirjoituksessa valintaansa.

Desharnaisin piirrokset Quebecin-keikasta näkyvät alla.

Lisää luettavaa