Lemonade sisältää vuoden parasta poppia, rockia ja räppiä? Beyoncé kahmi Grammy-ehdokkuuksia

07.12.2016

Musiikkimaailman arvovaltaisimmat palkinnot Grammyt jaetaan helmikuussa 59. kertaa. Lista kategorioista ja ehdokkaista on julkaistu viime yönä Suomen aikaa.

Musiikkimaailman arvovaltaisimpiin artisteihin lukeutuva Beyoncé kahmi peräti yhdeksän ehdokkuutta. Audiovisuaalinen Lemonade-levy on ehdolla vuoden albumiksi, vuoden urbaaniksi albumiksi, ja parhaaksi musiikkielokuvaksi. Formation nappasi ehdokkuudet vuoden levytykseksi, vuoden kappaleeksi, ja parhaaksi musiikkivideoksi.

Beyoncén Hold Up on ehdolla vuoden parhaaksi soolona esitetyksi pop-kappaleeksi, Jack Whiten kanssa tehty Don’t Hurt Yourself on ehdolla parhaan rock-esityksen kategoriassa, ja parhaaksi räppiä ja laulua yhdisteleväksi teokseksi ehdotetaan Kendrick Lamarin vierailun sisältävää Freedom-biisiä.

Lähes Queen B:n lukemiin ylsi Drake viidellä omalla ehdokkuudella ja kolmella vierailullaan. Myös RihannaAdele ja David Bowie nappasivat viisi ehdokkuutta jokainen, mutta viimeksi mainittu loistaa poissaolollaan vuoden levytyksen, vuoden albumin ja vuoden kappaleen kategorioissa. Justin Bieberillä on neljä ehdokkuutta.

Koko lista löytyy täältä.

Lisää luettavaa