Let’s make Kalevala great again – Tuomari Nurmio ja Juha Hurme perustivat hieman erilaisen konseptin

Kalevala katu-uskottavaksi!

Tuomari Nurmio & Hoedown

Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle KalevalaFest-hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun.

Tavoitteensa saavuttamiseksi hankkeella ovat työkaluina vuonna 2019 ilmestyvä Kalevala elävänä tai kuolleena -albumi, -festivaali Tavastialla sekä KaFe-klubien sarja G Livelabissa.

30. elokuuta julkaistaan Kalevala elävänä tai kuolleena Vol. 1 -albumi. Äänitteellä esiintyy kattaus kotimaisia artisteja. Mukana ovat Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Paleface & Maija Kauhanen ja Paleface & Mikko Heikinpoika, Ismo Alanko, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset, Pekko Käppi & K:H:H:L, Mara Balls, Jaakko Laitinen & Väärä raha sekä Suistamon Sähkö.

Kalevala elävänä tai kuolleena -festivaali järjestetään 20.-21.9. Tavastia-klubilla. Festivaalilla esiintyvät levyn artisteista muun muassa Pekko Käppi & K:H:H:L, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Mara Balls, Suistamon Sähkö, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset ja Juha Hurme. Koko festivaalin ennakkohintaiset liput ovat myynnissä Tiketissä. Päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin ja festivaalin tarkka ohjelma-aikataulu julkistetaan kesäkuun alussa.

Syksyllä 2019 KalevalaFest, eli KaFe -Klubeilla esiintyvät levylle kappaleita tehneet artistit ja lisäksi siellä nähdään Hurmeen kirjoittamia lyhyitä teatteriesityksiä ja tietoiskuja. Klubit pidetään G Livelabissa, Helsingissä. Niiden tarkka ohjelma julkistetaan ja liput tulevat myyntiin kesäkuussa.