Levyale otti varaslähdön, valikoima ei juuri yllätä

Löytyy levylistoilta tosin yksi pommi: The Beatlesin koko katalogi on alennuksessa tämän vuoden loppuun. Äkkiä ostoksille!

Valtakunnallinen Levyale on aiempina vuosina järjestetty tammikuussa, mutta nyt ihmiset pääsevätkin pläräämään kauppojen laareja, kun kinkut ja joululaatikot vielä painavat mahassa.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n pyörittämä alekampanja alkaa tänään 27. joulukuuta ja kestää tammikuun 15. päivään asti.

”Kampanja haluttiin osaksi loppuvuoden alennusmyyntejä, jotta kuluttajien olisi helpompaa hoitaa kaikki aleostokset samalla shoppailureissulla”, toteaa Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrä.

Kuudetta kertaa järjestettävä Levyale on myös pidentynyt kolmiviikkoiseksi. Mukana on satoja myymälöitä ja myyntipisteitä kautta maan. Tarjonta vaihtelee paikkakohtaisesti, ja vinyylilevyt ovat saatavilla vain valikoiduissa myymälöissä.

Tarkasta koko valikoima kauppakohtaisesti täällä.

Tarjonta on sitä, mihin on tottuttu aikaisempinakin vuosina. Eli enimmäkseen radiosoitossa puhkikulutettuja ja uransa ehtoopuolella olevia nimiä. Esimerkiksi Cdon.comin etusivulla komeilevat Kaija Koo, Lovex ja Antti Tuisku.

The Beatlesin lisäksi todellisia helmiä saa kalastella ihan tosissaan. Varsinkin vaihtoehtopuolella on melko hiljaista, vaikka kyllä ainakin Matti Johannes Koivun Toisen maailman nimi, Röyhkä & Mattilan Kaksi lensi tuulen mukaan ja Kate Bushin Director’s Cut laittanevat altsuihmistenkin sykkeen nousemaan.

Silti koko touhusta jää vähän valju maku. Anti on kuin köyhän miehen Record Store Dayssa. Ei näin väsyneellä tempauksella äänitebisneksen osakkeita ainakaan ylöspäin saada hilattua.