”Levyn ytimessä on sisäisen rauhan kokemus” – Iisan uusi albumi on ilmestynyt

Viides pitkäsoitto on uljas jatkumo Iisan tuotannolle.

15.03.2024

Pitkän uran tehnyt laulaja-lauluntekijä Iisa on julkaissut uuden studioalbuminsa nimeltään Hardcore.

Järjestyksessään viidennellä pitkäsoitolla keskitytään vaalimaan dystooppiseksi muuttuneen maailman keskeltä löytyviä, pysäytettyjä merkityksellisyyden hetkiä. Albumi juhlistaa myös Iisan vuosikymmenen ajan jatkunutta soolouraa kotimaisen indiepopin keskiössä. Mukaan levylle on sisällytetty yhdeksän kappaletta – mukaan lukien helmikuussa nähty, Antti Aution fiittaama Mikään ei riitä sekä viime vuoden puolella ilmestyneet Pitkät hyvästit ja Suhun mä uskon aina. Albumin on tuottanut muun muassa Ruusut-kokoonpanon tuotannosta sekä Rubik– ja Pariisin Kevät -yhtyeestäkin tunnettu Artturi Taira.

Iisa on kertonut uudesta albumista ja sen maailmasta näin:

”Hardcorella palasin ydinteemojeni äärelle: muutokseen, joka vaatii jostakin irrottautumista sekä sen mahdollistamaa jonkin uuden äärelle saapumista. Silti levyn ytimessä on sisäisen rauhan kokemus. Sen tutkiminen ja tavoittelu soi Hardcorella rinnakkain elämän raastavien taajuuksien kanssa.”

Albumin myötä Iisa nähdään myös kevään ja kesän aikana keikoilla ympäri Suomea – mukaan lukien suurimmilla festivaaleilla. Tarkka kiertueaikataulu on nähtävissä oheisen albumilinkin alta.

6.4. G Livelab, Tampere
12.4. Dynamo, Turku
18.4. Lutakko, Jyväskylä
19.4. Kerubi: Ilta Olohuoneessa, Joensuu
27.4. 45 Special, Oulu
3.5. Tavastia, Helsinki
9.6. Kesärauha, Turku
14.6. Sideways, Helsinki
28.6. Provinssi, Seinäjoki
6.7. Ruisrock, Turku

Lisää luettavaa