Levyvarkaat pääkaupunkiseudun levykauppojen riesana: ”Kyllähän se vituttaa ihan kunnolla”

Ikäviä asioita nämä pitkäkyntiset.

Levykauppa Äx kertoi Facebook-sivuillaan ikävästi yleistyneestä ilmiöstä: pitkäkyntisiä on alkanut esiintyä entistä enemmän etenkin pääkaupunkiseudun kivijalkakaupoissa.

Fredrikinkadun Äxästä lähti varkaan mukaan arvokasta tavaraa viimeksi tänään päivällä.

”Rosmo oli niin livakka luikku liikkeissään että hänen kenkänsä jäivät kauppaan mutta levyt perkele kerkesi sujahtaa pitkäkyntisen kainaloon”, Äxän sivuilla kerrotaan ja jatkeaan:

”Kaiken hyvän lisäksi nämä levyt edusti tuota arvokkaampaa osastoa ja loppusummaksi varastetuista levyistä tuli rapiat 700 euroa. Mukana oli mm Beheritin Oath of the Black Blood, Emperorin Ix Equilibrium, Darkthronen Ravishing Grimness ja Hate Them sekä Bon Jovin Let it Rock -testipressinä. Äärimmäisen harvoin missään saannillaan olevia käytettyjä vinyylejä siis, varsinkaan ykköspainoksina.”

Äxän mukaan näpistelijöitä on tätä nykyä liikenteessä entistä enemmän. Rosmojoukkojen liikkeitä raportoidaan levykauppojen sisällä oman sähköpostiringin avulla.

”Ikävä totuus on kyllä se että varkaat on valitettavan paljon aktivoituneet syksyn aikana (varsinkin Helsingissä) ja kyllähän se vituttaa ihan kunnolla. Viimeksi tänään Hakaniemen myymälässä yritti veijari viedä nipun räppivinyylejä mutta jäi kiinni ja saatiin levyt takasin. Meillon käytössä sellanen ”Pääkaupungin levykauppiaat” -meilirinki jossa on mukana kaikki Helsingin levykauppiaat ja kerrotaan toisillemme jos epäilyttäviä hahmoja on liikkellä. Tähän meiliryhmään tulee valitettavan paljon viestejä joka kertoo siitä että ongelma on laaja ja varkauksia (tai ainakin niitten yrityksiä) tapahtuu liian usein.”

Äxän sivuilla kerrotaan, että mikäli näpistelijä toimi juuri sinun silmiesi alla liikkeessä asioidessasi (tai epäilet jotakuta näpistelijäksi), niin hänestä kannattaa ilmoittaa heti liikkeen myyjille.

”Jos sinä satut asiakkaanamme joskus varkauden liikkeessämme näkemään ja ”huikkaat” hänet myyjällemme on selvää että olet ansainnut lahjakortin vähintäänkin.”