Liam Gallagher: ”Oasis oli paska nimi!”

07.02.2010

Liam ei jatka musisointia Oasis-nimellä, mutta lupailee kuitenkin uutta albumia heinäkuuksi.

Teksti: Tomi Nordlund, kuva: Sony

Laulaja Liam Gallagher on ilmoittanut, että hänen uusi yhtyeensä ei aio sittenkään jatkaa Oasis-nimellä. ”Se oli muutenkin paska nimi”, rääväsuu totesi radiokanava XFM:n haastattelussa.

Oasis hajosi 18 vuotta ja seitsemän studioalbumia kattaneen uran jälkeen viime syyskuussa, kun veljensä kanssa riitelyyn kyllästynyt Noel Gallagher erosi yhtyeestä.

Marraskuussa Liam kertoi aikovansa jatkaa musiikin tekoa Oasiksesta tuttujen kitaristi Gem Archerin, rumpali Chris Sharrockin ja basson kitaraan vaihtaneen Andy Bellin kanssa. Lisäksi Oasiksen livekokoonpanossa koskettimia soittanut Jay Darlington kiinnitettiin yhtyeeseen. Bändi etsii edelleen basistia.

Vielä loppuvuodesta Liam uhosi jatkavansa yhtyetoimintaa Oasis-nimellä, mutta tuli vähitellen toisiin aatoksiin. Bändin työnimenä oli myös oli pahanlaisesti korvaan kalskahtanut ”Oasis 2.0”, mikä sai vääräleuat ehdottamaan orkesterille ties minkälaisia nimiä. Lisäksi Liam julisti, ettei Oasis 2.0 tulisi esittämään keikoilla yhtäkään Noelin kirjoittamaa kappaletta.

Liam on lupaillut vielä nimeämättömän yhtyeensä esikoislevyä heinäkuuksi. NME-lehden mukaan velipoika Noel on puolestaan karauttamassa soolokeikoille maaliskuussa.

Lisää luettavaa