Liekinheitinkitara – ihmiskunnan historian järjettömin innovaatio?

01.08.2013

Miksi kukaan tyytyisi vain soittamaan kitaralla, kun instrumentista voi rakentaa myös hengenvaarallisen aseen?

Kuva: kuvakaappaus videolta

Kekseliäs ja hiukan pelottava nuorukainen nimeltään John Springer päätti käyttää askartelutaitojaan ihmiskunnan yhteisen hyvän edistämiseen ja rakensi länsimaisen kulttuurin viimeisen puuttuvan elementin: kitara-liekinheittimen.

Hack a Dayn artikkelissa Springer kertoo hankkeensa syyksi yksinkertaisesti sen, ettei netissä ollut juurikaan liekiheitinkitaroita. ”Joten minä täytin tarpeen”, miekkonen toteaa.

YouTube-kanavallaan käyttäjänimellä TheAlphaPyro Springer demoaa laajaa kitaramallistoaan alkaen aivan perusmallista, päätyen lopulta räjäyttelemään vetypalloja legopalikoista tehdyllä kitaralla ampumillaan erivärisillä liekkipurskeilla.

Siinä sivussa sormistaan näppärä kotitarvenikkari esittelee myös Guitar Hero -peliohjaimesta rakentamansa soittimen, jolla videoklipin musiikit on näppäilty. Liekinheitinkitarasarjan nimi on tietenkin FLAMEnco Guitars. Tietenkin.

Springer lupailee videossaan, että entistä pienempi liekkipurskeita ampuva laite on kehitteillä, kuten myös monivärinen liekinheitin. Miten ihmiset ovatkaan tähän asti ilman moisia pärjänneet?

Joka tapauksessa sillä välin, kun John säätää instrumenttejaan ja metallibändit kerääntyvät hänen ovelleen jonottamaan liekinheitinkitaroitaan, voimme me katsoa tämän videon ja miettiä, onko enää mitään keksittävää jäljellä:

Lisää luettavaa