Lifesaverin kolmas tuleminen on tosiasia – levykauppa aukeaa Kalliossa

29.06.2012

Hipsterit repivät retroironiset pelihousunsa, kun Viiskulman levykaupat yksi toisensa jälkeen panivat lapun luukulle. Nyt yksi tekee paluun, mutta vain toviksi. Eikä todellakaan Punavuoreen.

Kuva: Thomas Stein

Ensimmäinen Lifesaver möi Viiskulmassa vinyylejä klubbailijoille vuosina 1999–2009. Punavuoren kulta-aika kuitenkin päättyi ja liike suljettiin. Urhea ylösnousemus tapahtui nopeasti, mutta lopulta myös toinen Lifesaver ajautui mahdottoman eteen, kun putiikkia pyörittänyt työntekijä muutti ulkomaille. Puoti sulki ovensa lopullisesti keväällä 2012.

Paitsi ehkä ei liian lopullisesti. Kauas Punavuoresta Pitkänsillan toiselle puolelle Kallioon, Pengerkadulle, ollaan avaamassa vielä kerran yhtä liikettä. Projektiluontoinen Lifesaver III on erikoistunut elektroniseen musiikkiin, tanssimusiikkiin ja hiphopiin. Käytettyjen levyjen ohella muutamia uusiakin vinyylijulkaisuja on tiettävästi kaupan.

Lifesaver Recordsin perustajiin kuuluvan Sampo Axelssonin mukaan heinä-elokuun tapahtumatarjonta on siinä määrin kovaa tasoa, että se tuo kaupunkiin vierailijoita ja liikuttaa myös kaupunkilaisia. Se luo hyvät puitteet, mutta myös pienen velvollisuuden kokeilla levykauppayrittämistä.

”Mielestämme kulttuurikaupunkiin kuuluvat levykaupat ja haluamme osaltamme kantaa kortemme kekoon”, Axelsson toteaa.

Uuden levykaupan avaaminen osuu Kuudes aisti -kaupunkifestivaaliin. Projektin Facebook-sivulla kerrotaan asiasta enemmän.

Lifesaver III avataan Kallioon, Pengerkatu 15:een, perjantaina 27. heinäkuuta. Liike pidetään auki aina syyskuun ensimmäiseen päivään. Myymälä on suljettu maanantaisin. Aukioloajat: ti–la klo 13–20, su 29.7. klo 13 –20 ja su 12.8. klo 13–20.

Lisää luettavaa