Bändin liikekumppani möläyttää: ”Radioheadin uusi albumi julkaistaan kesäkuussa”

Radiohead
Radiohead

Radiohead on julkaissut viimeiset kaksi albumiaan täysin puskista, joten myös uusi albumi on varauduttu vastaanottamaan ilman ennakkohypeä. Radioheadin managerointiyhtiön liikekumppani Brian Message saattoi kuitenkin paljastai perjantaina The Guardianin haastattelussa uuden albumin julkaisuajankohdan.

”Albumi julkaistaan kesäkuussa. Levy saa luultavasti monet meistä sanomaan ’wow’. Mikään muu ei kuulosta läheskään samalta kuin tämä”, Message kertoi.

”Joillekin tämä on hyvä asia, joillekin todennäköisesti ei”.

Message ei tiennyt, millä tavalla albumi julkaistaan. Hän kertoi “rukoilevansa joka ilta”, että levy päätyy myös streamauspalveluihin.

Radiohead reagoi Messagen möläytykseen pikaisesti. Bändi julkaisi eilen tiedotteen, jossa muistutetaan, että Message on Courtyard Management -yhtiön kumppani, mutta ei liity albumin tekoon. Message ei ole bändin manageri, eivätkä hänen lainauksensa ole bändin virallisia. Lue tiedote alta.

Tiedote ei kuitenkaan väitä, että Message olisi valehdellut, tai ettei julkaisuajankohta pitäisi paikkaansa. Viesti jättää asian lähinnä auki. Jännitys siis tiivistyy.

Spekulaatio uudesta levystä alkoi jo tammikuussa, kun fanit huomasivat Radioheadin perustaneen uusia yhtiöitä vuoden aikana. Kahden edellisen albumin, The King of Limbs (2011) ja In Rainbows (2009), kohdalla bändi salasi julkaisuprosessia perustamalla uusia yhtiöitä, joiden kautta julkaisua vietiin eteenpäin.