Litku Klemetti antaa ohjeet elämään ja kukkia muovipussissa

Uutta Litku Klemettiä.

22.03.2021

Litku Klemetti julkaisi uuden levyn Kukkia muovipussissa. Levy on kahteen edelliseen verrattuna erilainen, sillä nyt musamaailmassa ammennetaan syntikoista. Myös tutusta lo-fi-meiningistä on vähän luovuttu.

Biisejä albumilla on kymmenen, joista Tour de France ja Mona julkaistiin etukäteen sinkkuina. Molemmissa kaikui kasari, mutta Mona-balladissa vielä vahvemmin.

Kukkia muovipussissa on monipuolinen albumikokonaisuus. Yleissoundi on havaittavissa, mutta yksityiskohdista voi vetää viivoja monenlaisiin suuntiin. Levyllä voi kuulla Princea, brittipoppia, mutta myös suomirockia. Paletti on laaja ja sitä on selkeästi hyödynnetty.

Albumi ilmestyi Minna Canthin päivänä ja sen myötä muusikko kirjoitti tärkeistä teemoista Facebookissa näin:

”Hauska sattuma, että levy tuli ulos tasa-arvon päivänä. Minua vituttaa äänekkäät urpot, joille on ongelma että pääministeri on nainen. Tai että hän on ollut töissä kaupan kassalla. Pää meinaa räjähtää tästä urpoudesta.”

”Kun Litku-bändi aloitti, niin en ollut feministi. Jälkeenpäin ajateltuna olin juuri se ihminen, joka haki hyväksyntää olemalla yksi jätkistä ja alentamalla muita naisia.”

”Tällä levyllä kaikki on toisin. Tytöt rules, kaikenlaiset tytöt: rujot, söpöt, totiset, villit, kreisit, tylsät, vaaralliset. Ja kaikki muut. Juna Kainuuseen oli minulle myös siksi tärkeä levy, että vaikutteet siihen tulivat ekan kerran naisilta, kun ennen koin ylemmyyttä diggaillessa miesten yhtyeitä. Minussakin on monia puolia, olen androgyyni, mutta nyt olis hyvä hetki kaikkien lakata vähättelemästä omia ja muitten naiselliseksi katsottuja piirteitä. EIKS JEA!”

Google Earth rock -kappaleesta julkaistiin Kalevi Suopursun ja Iiris Tuonosen kädenjälkeä oleva video, katso se alta. Koko levy, mukaan lukien otsikossa näkyvät biisit, löytyy suoratoistopalveluista.

Lisää luettavaa