Litku Klemetti palautti sivistyksen rock’n’rolliin – lue vaikka uudesta Rumbasta, jos et meinaa uskoa!

Rumba 4/17 lehtipisteissä 17.11.

16.11.2017

Vuoden viimeinen Rumba ilmestyy huomenna, 17. marraskuuta. Seuraavaksi juoksemme läpi lehden sisällön.

Kansijuttumme kohde on LITKU KLEMETTI. Hän on filosofian maisteri, lauluntekijä ja Suomen tämän hetken suurin indierocktähti. Suosiosta huolimatta hän kokee itsensä ulkopuoliseksi ja haluaisi keskittyä taas alakulttuuripuuhailuun. Hänestä tärkeintä maailmassa on sivistys, tutkiminen ja mielikuvitus.

Uuden albumin julkaiseva MORRISSEY on miedosti ilmaistuna ristiriitainen persoona. Mistä johtuu hänen inho kuninkaallisia kohtaan? Miksi hän karsastaa oikeuslaitosta, poliisia, demokratiaa ja globalisaatiota? Miksi hän vihaa ihmiskuntaa mutta rakastaa yksilöitä? Ja ennen kaikkea: miksi olemme valmiit antamaan Morrisseylle anteeksi melkein mitä tahansa?

ISLAJA on tehnyt omaehtoista musiikkiaan jo yli kolmetoista vuotta. Uuden Tarrantulla-levynsä myötä hän kuitenkin aikoo muuttaa tyyliään. Elämäntapataiteilijasta on tulossa jämpti musiikkityöläinen.

VERSACE HENRIK on punkkari, teologi, meemi ja Soundcloudin hypetetyin räppäri. Mistä genrenimikkeen saaneessa Soundcloud-räpissä on oikein kyse?

TIMO KAUKOLAMPI on tuttu yhtyeistä kuten K-X-P, Op:l Bastards ja Larry and the Lefthanded, ja uraakin on vyön alla jo useampi vuosikymmen. Ensimmäinen sooloalbumi ilmestyy vasta nyt. Jututimme Kaukolampea.

PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVÄT lopetti Pertti Kurikan täytettyä 60 vuotta. Vapaalla-palstalla selvitetään, miten Kurikan ja solisti Kari Aallon eläkepäivät ovat sujuneet, vai onko eläkepuheet liioteltuja.

JONI EKMAN on soittanut vain muutaman vuoden, mutta virallisia julkaisuja alkaa olla puolisen sataa. Eiköhän tässä ole riittävästi perusteluja ottaa Ekman Duunissa-palstan jututettavaksi.

Levyhyllyään esittelee MIKA TAANILA, joka kuuntelee muun muassa levytettyä hiljaisuutta. Hittikarusellissa tuoreita singlejä arvostelee SARA CHAFAK, jolle yllä mainittu Morrissey oli suorastaan sietämätöntä. Nousussa-palstalla puhutaan pitkästä aikaa garagesta: THE TOXICS, olkaa hyvä!

Levyarvioissa muun muassa St. Vincent, Lau Nau, View, Heikki Hautala & Hyvät veljet ja Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Markus Hilden kirjoittaa pop-esseessään hiphopin asemasta. Kolumnisteina Santtu Reinikainen ja Susanne Salmi. Sarjakuvasta vastaa Søren Mosdal. Valitut Palsat -palstalla syksyn upeimmat keikkakuvat Tomi Palsan kuvaamina, totta kai. Nisse M ”jakaa” ”palkintoja” ”vuoden” ”ansioituneimmille” ”tahoille”.

Tätä kaikkea on luvassa perjantaina 17.11. ilmestyvän Rumban kansien välissä.

Lisää luettavaa