Lordi jyrähti Monsterimies-dokkarista: Puolitotuudellinen tarina, henkilökohtainen loukkaus

27.09.2014

Monsterimies-dokumentti ei ollut Mr Lordin mieleen.

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: VL Media.

Antti Haasen ohjaama dokumenttielokuva Monstermies sai ensi-iltansa eilen, ja samaan syssyyn ilmestyi myös Lordin nettisivuilla tiedote, jossa yhtyeen nokkamies kritisoi elokuvaa erittäin kovasanaisesti. Mr Lordi toteaa tiedotteessaan, että vaikka Monsterimies on elokuvana onnistunut, antaa se vääristyneen kuvan totuudesta.

”Vaikka elokuvassa näytetyt tapahtumat palvelevat kyllä elokuvan kertomaa tarinaa, on se tarina vain puolet totuudesta. Monsterimies on dokumentaarisesta aineistosta koottu puolitotuudellinen tarina,” Mr Lordi kirjoittaa.

Lordin mielestä ohjaaja Haase painotti elokuvassa liiaksi negatiivisia asioita, eikä täten antanut todenmukaista kuvaa yhtyeen toiminnasta.

”Bänditoimintaa elokuvassa ei montaa minuuttia nähdä, vaikka materiaalia olisi ollut yllin kyllin. Aikajanaa ja asioiden oikeaa tapahtumajärjestystä on vääristelty paikka paikoin tarinan sujuvuuden vuoksi. Kaikki se materiaali, jota bändi halusi elokuvassa näytettävän, loistaa poissaolollaan,” Lordi kritisoi. ”Lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta bändin toimesta taltioitua materiaalia luovutettiin satoja tunteja ohjaaja Antti Haaselle, mutta hänen valintansa oli olla käyttämättä mitään näistä.”

Kaikki pahimpana loukkauksena Lordi pitää kuitenkin joidenkin yhtyeen jäsenten kasvojen paljastamista elokuvassa. Oletamme hänen viittaavan esimerkiksi kohtaukseen, jossa yhtyeen jättänyt kosketinsoittaja Awa paljastaa kasvonsa peilin edessä.

”Se yksi asia, joka Lordista varmasti ainakin tunnetaan ympäri maailmaa, on kasvojen ehdoton salaaminen julkisuudelta. Sen takia ohjaajan valinta on röyhkeydessään anteeksiantamaton, varsinkin henkilöltä jonka kutsuin hyvin lähelle bändiä vuosien ajaksi tallentamaan tapahtumia ja jolle oli näin annettu suuri luottamus. Myönnän, että otan tämän asian erittäin suurena henkilökohtaisena loukkauksena.”

Tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Lordin nettisivuilla. Yritämme tavoittaa ohjaaja Antti Haasen vastaamaan kritiikkeihin.

Monsterimies on joka tapauksessa saanut mediassa lähinnä kehuja osakseen. Rumban arvion voit lukea tästä.

Lisää luettavaa