Loser on voimaantumis-anthem – ota haltuun Helsingin edm-työmyyrä Temper2:n uusi single

Vaihdoimme kuulumiset vierailijoilla täytettyä esikoislevyään valmistelevan Temper2:n kanssa.

19.12.2018

Temper2 julkaisi tänään singlen Loser. Se päättää useamman suomenkielisen biisijulkaisun putken ja enteilee edm-artistin esikoisalbumia. Kevyt kuulumisten vaihto lienee paikallaan.

Temper2:n tuotanto oli aluksi englanniksi laulettua, mutta vaihtui suomeksi 2016 Irrottaa ja tippuu -singlen myötä. Nyt useamman suomenkielisen sinkun jälkeen kieli vaihtuu taas englanniksi. Mistä tämä vaihtelu johtuu?

”Biisien kielellä ei ole mulle itseasiassa juurikaan mitään merkitystä, tärkeintä on mikä kuulostaa hyvältä ja mikä tuntuu vierailevan vokalistin mielestä parhaalta. Voisin tehdä periaatteessa minkä kielisen biisin vaan. Tämä uusi biisi on enkkukielinen ja sitä seuraava sinkku tulee olemaan suomenkielinen. Sinkkulohkaisut on mun tulevalta Black Heart / Musta sydän -albumilta, ja kuten nimestä huomaa niin siitä on tulossa kaksikielinen. Ellen mä sitten villiinny ja keksi löytää jonkun Urugayn kovimman kansanlaulajan vielä mukaan.”

Kaksikielisyyden lisäksi levyllä on paljon vierailijoita, tiedotteessa on mainittu Spekti ja Töölön Ketterän Matti8. Lisäksi tiedotteessa kiusoitellaan ”ulkomaisilla vierailla”. Aiemmilla sinkuilla on kuultu Katti Meuta ja Rumaa. Miten tällainen kokonaisuus on tarkoitus pitää kasassa ja yhteinäisenä?

”Mä mietin tosi paljon kokonaisuuksia ja vaikka albumi rakennetaan yhdessä kiinnostavien ja monipuolisten vieraiden kanssa, niin kaikkia biisejä yhdistää albumin läpi menevä punainen lanka. Tästä lisää myöhemmin, you’ll see. Ei halua paljastaa vielä liikaa. Pitää jättää vähän mysteeriä.”

Loser-biisin yhteydessä on mainittu filtterihouset ja ”feel good -träkit”. Kerro Molly Moonstonen laulaman biisin tarinasta?

”Biisin biitti on alunperin aloitettu jo 2015. Ihan alun perin itseasiassa biisiä tehtiin Reino Nordinin kanssa. Träkki rakentuu tosi funkyyn ja Daft Punkin hengessä groovaavaan soul-sampleen. Koskisen Saanan eli Molly Moonstonen kanssa ollaan tehty ekan kerran musaa jo 2000-luvun alussa. Vuosien jälkeen treffattiin uudelleen ja mietittiin, että tehdäänpä jotain taas kimpassa. Biisissä on vahva voimaantumis-anthem-meininki ja -asenne. Kukin saa itse tulkita stooria omalla tavallaan.”

Kuuntele Temper2:n Loser alta.

Lisää luettavaa