”Luomme koko musiikkialaa yhdistävän kilpailun” – Euroviisuedustaja valitaan jälleen avoimella kilpailulla

Kaikille avoin Uuden musiikin kilpailu tekee paluun.

Sami Turunen

Viimeiset kaksi vuotta kutsukilpailuna (Darude, Saara Aalto) toiminut Uuden musiikin kilpailu on ensi vuonna jälleen avoin kaikille. UMK ja YleX tuottavat yhdessä UMK-kauden, jonka aikana valitaan Suomen euroviisuedustaja.

”Haluamme yhteistyöstä voimaa ja tehoa uusien biisien hakuun ja kilpailuun. Tämä tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös osallistuville artisteille. Vuoden Musiikkimediana palkitun YleX:n rooliin kuuluu rakkaus uutta musiikkia kohtaan. Sen tärkeä tehtävä on aina ollut nostaa ja tukea uutta suomalaista musiikkilahjakkuutta”, kertovat Ylen UMK:n tuottaja Anssi Autio ja YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

”On ollut hienoa työskennellä suomalaisten huippuammattilaisten kanssa ja tuottaa upeat esitykset niin Lissabonin kuin Tel Avivin euroviisuestradeilla. Nyt lähdemme ensi vuoteen jälleen avoimella haulla ja luomme lähivuosille koko musiikkialaa yhdistävän kilpailun”, Autio sanoo.

Israelin euroviisujen jälkeen Yle kysyi palautetta UMK-konseptin kehittämiseksi. Avoimen kisan kannalla oli vastaajista 53 prosenttia.

Uuden YleX-yhteistyökuvion myötä UMK-projektissa on mukana myös YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Hän vetää tiimiä, joka valitsee artistit UMK:n loppukilpailuun.

Haku UMK2020-kaudelle alkaa 1.11. ja päättyy 8.11.2019. Yle tiedottaa tulevan kauden käytännöistä lisää lähiaikoina.