Lyyti on taas nousussa – kuuntele runoelmapoppia tekevän artistin kolmas albumi

Levynjulkaisukeikka soitetaan Tavastialla 21. syyskuuta.

02.09.2023

Lyhyessä ajassa niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella musiikillaan hurmannut Lyyti julkaisi perjantaina uuden albumin. Nousussa taas on runoelmapopiksikin kuvailtua modernia ja lyyristä pop-musiikkia tekevän artistin kolmas levy, ja siltä on julkaistu aiemmin singlet Ennätyshelteet, Katastrofin laajuus, 100 kaunaa ja Omakuva.

”Nousussa taas on satumainen sekoitus utuista ja iskevää poppia, viihdettä ja kyynelvettä. Tällä levyllä kuuluu musta sellanen entistä itsevarmempi ja voimakkaampi versio musta artistina, joka on jossain määrin syntynyt mun yksityisminän rinnalla osana sellaista kuoresta tulemisen prosessia. Kun oon ruvennut tekemään musaa, oon ollut aika arka ja ujo tyyppi, mutta vähitellen oon musan ja kirjoittamisen kautta päässyt käsiksi mun omaan voimaan ja kirjoittanut itseni oman elämäni päähenkilöksi”, Lyyti kertoo.

Albumin ovat tuottaneet bändissä koskettimia soittava Antti Vuorenmaa ja muun muassa Ursus Factoryn ja Arpan tuotannoista tunnettu Väinö Karjalainen. Uusia biisejä päästään kuulemaan syksyllä myös livenä. Albumin levynjulkkareita juhlitaan Helsingin Tavastia-klubilla 21. syyskuuta.

Kuuntele albumi ja tsekkaa tulevat keikat alta.

21.9. Tavastia, Helsinki
22.9. Klubi, Tampere
29.9. Dynamo, Turku
6.10. 45 Special, Oulu
3.11. Kalevan Navetta, Seinäjoki
11.11. Musta Kynnys, Jyväskylä
18.11. Torvi, Lahti
2.12. Sellosali, Espoo
8.12. TBA
16.12. TBA

Lisää luettavaa