M.A. Nummisen baari- ja ryyppäyskulttuurista kertovasta kulttiteoksesta ilmestyi viimein odotettu uusintapainos

Baarien mies sai uusintajulkaisun.

M.A. Nummisen kulttikirjojen kulttikirja Baarien mies on ilmestynyt uusintapainoksena. Kerroimme uusintapainosjulkaisusuunnitelmista Rumbassa jo maaliskuussa täällä.

Ensimmäinen painos kirjasta julkaistiin tasan 30 vuotta sitten. Tuon jälkeen kirjasta ei ole tätä ennen uusintapainoksia otettu.

Kirjan esittelyteksissä kerrotaan seuraavaa:

”M. A. Nummisen Baarien mies iski 80-luvun puolivälissä yhden sukupolven tajuntaan ja siitä tuli kulttikirja, joka kourassa kierrettiin keskiolutkuppiloita ympäri Suomen nauttimassa tunnelmasta ja kolmannen veroluokan oluesta. Kirja on jo kauan ollut loppuunmyyty, mutta sen maine elää ja kasvaa.

30 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Baarien mies ilmestyy nyt uudella esipuheella varustettuna juhlapainoksena. Se on yhä ”tosiofiktiivinen romaani” ja veijaritarina 132 keskiolutbaarista, ja päähenkilö on yhä nimeltään Numminen.

Keskiolutbaarit ovat Suomesta liki kadonneet, ja tämä kirja on elävä muistomerkki niille ja niiden ihmisille. Yhtymäkohdat uusien sukupolvien olutkulttuuriin ovat silti selvät: oluen nauttimiseen liittyy aina hyvä seura. Nostetaan siis sille ”olut, pieni kahvi ja munkki”!”

Kirja maksaa rapiat 20 euroa, ja sitä saa nettikirjakaupoista ja pienemmistä kivijalkakirjakaupoista ympäri maan, sillä Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen toimivat nykyään lähinnä kahviloina.

YouTube video

Lisää luettavaa