Maailman paras soundtrack ilmestyi tasan 25 vuotta sitten – jätti jäljen jokaisen sen kuulleen nuoren elämään

Judgment Night -elokuvan soundtrack iilmestyi tasan 25 vuotta sitten.

Syyskuun 14. päivä vuonna 1993 ilmestyi soundtrack, jota kaikki (tai ainakin tuolloin räppiä tai vaihtoehtomusiikkia kuunnelleet) 1990-luvulla nuoruutensa viettäneet pitävät parhaana soundtrackinä koskaan.

Tasan 25 vuotta sitten julkaistiin nimittäin soundtrack Judgment Night -elokuvaan. Toimintaleffa olisi pudonnut ysärikuiluun eikä sitä muistelisi kukaan ilman vallankumouksellista soundtrackiä, jolla räppärit kohtasivat tuon hetken kuumimmat vaihtoehtobändit.

11 biisiä täyttä tykittelyä on tänä päivänä kuunneltuna melkoinen ajankuva. Hämmästyttävästi tämä ajankuva on yhä jopa ihan toimivan kuuloinen paketti.

Kuuntele levy alta Spotify-linkistä. Spotify-linkin alta näet leffan markkinointia varten tehdyt videot Faith No Morelta ja Boo-Yaa T.R.I.B.E.:ltä, Onyxiltä ja Biohazardilta sekä Teenage Fanclubilta ja De La Soulilta.

Ja albumin avaava Helmetin ja House of Painin yhteisbiisi Just Another Victim on sitten se levyn paras. Tai ehkä kuitenkin Sonic Youthin ja Cypress Hillin I Love You Mary Jane. Tai okei, onhan tuo Slayerin ja Ice T:n Disorder myös silkkaa hyvyyttä. Tai sitten…