#MAIGA – Make American Idiot Great Again on brittien raivokkaan Trump-protestin musiikkirintama

Green Day on matkalla Iso-Britannian listaykköseksi pitkästä, pitkästä aikaa.

09.07.2018

Samaan aikaan kun Suomessa suunniteltaan juhlamukeja ja turistikrääsää Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tulevaa Suomen-vierailua varten, Briteissä Trumpin visiitistä ollaan julkisesti raivoissaan.

Englannissa vierailulle on siis kehitelty mitä mielikuvituksellisimpia protesteja. Mielenosoitukset seuraavat Trumpin matkaa paikasta ja kaupungista toiseen koko visiitin ajan. Lontoossa protesteja seuraa korkealta ilmasta kuusimetrinen helium-pallo, jonka riemastuttava design esittää kiukuttelevaa, keltatukkaista ”Trump-vauvaa”.


Ja musiikkirintamalla on käynnistetty kampanja, jonka pyrkimyksenä on saada Green Dayn superhitti American Idiot uudelleen Iso-Britannian singlelistan kärkeen perjantaihin 13. heinäkuuta mennessä.

Tämä on siis Trumpin virallinen maahan saapumispäivä. American Idiot keikkui samassa paikassa viimeksi 14 vuotta sitten.

Väliaikaraporttien mukaan viime perjantaina 6. heinäkuuta käynnistetty kampanja on saanut biisin jo Amazonin latauslistan huipulle ja samaa enteilevät myös muut vastaavat listat.

Lisää luettavaa