Maistuisiko Ellinooran tai Samuli Putron tekemä ruoka?

Tavastia vie artistimenu-konseptin Ilvekseen.

15.10.2021

Tavastia-klubin lanseeraama artistimenu-konsepti alkaa Ilves-ravintolassa lokakuun lopussa. Tavastia on kutsunut kymmenen artistia luomaan omat menukokonaisuutensa yhteistyössä Ilveksen keittiön kanssa. Artistimenu vaihtuu kuukausittain, ja ensimmäisenä menunsa listalle saa Ellinoora. Ellinooran menu tulee Ilveksen listalle 29. lokakuuta.

Ellinooran menussa nautitaan cacio e pepe -gnudeja, hiillostettua kuhaa sekä marinoitua omenaa kaura-crumblella ja kardemummajäätelöllä.

”Mun artistimenu on tarkasti kuratoitu oman vaativan makuni mukaan. Se on puhtaista raaka-aineista valmistettu eli hyvällä omalla tunnolla voi syödä herkullista ruokaa”, Ellinoora kertoo.

Muut artistimenun luoneet artistit ovat Samuli Putro, Seksikäs-Suklaa, Olavi Uusivirta, Vesta, Samae Koskinen, Younghearted, Jesse Markin, Sofa ja Noora Louhimo.

Artistimenuissa kiinnitetään huomiota muun muassa ruokahävikkiin, kestävään ruokaan, satokauden tuotteisiin ja muihin hiilijalanjälkeä pienentäviin toimiin. Konsepti on osa Tavastia Hall of Nature -ympäristöhanketta, ja toiveena on myös herättää keskustelua kestävästä ravintolaruokailusta ja ravintolakulttuurin tärkeydestä.

Tavastia-klubilla ympäristöasiat otetaan vakavasti: eilen järjestetyssä artistimenun esittelytilaisuudessa Juhani Merimaa kertoi, että Tavastialla on siirrytty kokonaan kasvisruokaan takahuonetarjoilun osalta.

”Artisteilta tullut palaute on ollut pääosin positiivista”, Merimaa kertoi.

PÄIVITYS 15.10.2021 klo 16.26: Tavastialla on siirrytty kasvisruokaan, ei vegaaniruokaan.

Lisää luettavaa