Manageri oikoo huhuja: Hank Von Hell ei tehnyt itsemurhaa

Turbonegron ex-solisti löytyi kuolleena Slottsparkenista.

Haakon Hoseth

Hank Von Hellin kuolinuutinen sokeerasi ja yllätti musiikkimaailman 19. marraskuuta. Niukkasanaisessa vahvistuksessa kerrottiin Turbonegron ex-laulajan menehtyneen 49-vuotiaana.

Sosiaalisessa mediassa ja foorumeilla on spekuloitu Hank Von Hellin, oikealta nimeltään Hans-Erik Dyvik Husby, kuolinsyyllä, jonka vuoksi hänen managerinsa Boye Nythun oikoo paikkaansapitämättömiä väitteitä Se og hør -lehden haastattelussa.

”Voin kieltää sen, että Hans-Erik olisi riistänyt oman henkensä. Hänellä oli toiveikkaita suunnitelmia ja paljon, mitä odottaa”, Nythun sanoo.

”Ei ole mikään salaisuus, että Hans-Erik eli välillä kovaa elämää. Hän on itsekin puhunut tästä julkisesti. Pari viime kuukautta olivat hänelle erityisen rankkoja, ja valitettavasti se kaikki oli hänelle liikaa. Hans-Erikin ruumis ei enää kestänyt sitä.”

Nythun viitannee Hank Von Hellin heroiiniaddiktioon ja sen kanssa kamppailuun. Nythun vahvistaa, että laulaja löydettiin kuolleena Oslon kuninkaallista linnaa ympäröivästä Slottsparkenista.

”Hänen ruumiinsa oli yksinkertaisesti pysähtynyt. Se on traagista, ja nyt pyydämme, että saamme surra rauhassa.”

Hank Von Hellin entinen yhtye Turbonegro julkaisi koskettavan muistokirjoituksen.

”Olemme kiitollisia niistä maagisista vuosista, jotka saimme jakaa Hans-Erikin kanssa Turbonegrossa 1993–2009”, bändi kirjoittaa Instagramissa.

”Hans-Erik oli merkittävä bändin vetovoiman kannalta: olihan hän karismaattinen nokkamies, joka kanavoi sekä huumoria että haavoittuvuutta. Hän oli lämmin ja suurisydäminen ihminen, joka etsi vastauksia sekä henkiseltä että älylliseltä puolelta ja rakasti keskustella kenen tahansa kanssa. Olemme ylpeitä siitä, mitä loimme yhdessä: Turbonegron musiikin, hahmot, koko universumin.”

”Hank Von Helvete jää norjalaisen rockin ja populaarikulttuurin historiaan ikonisena hahmona, jonka onnistui jättää jälkensä maailmanlaajuiseen rock’n’roll-yhteisöön.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Turbonegro (@turbonegrohq) jakama julkaisu