Manic Street Preachers, Prince, Suede, Black Flag… – Musiikkielokuvat valtaavat Helsingin tällä viikolla

13.06.2016

Get Loud! on musiikkielokuvafestivaali, joka järjestetään Sideways-festivaalin itsenäisenä oheisohjelmistona keskiviikkona 15.6., torstaina 16.6. ja sunnuntaina 19.6. Musiikkielokuvat esitetään Andorrassa ja Dubrovnikissa Helsingissä. Alla esittelyt tyylillä kasatusta ohjelmistosta.

Danny Says (2015) kertoo Danny Fieldsin elämästä ja urasta. Hengailijasta rocktoimittajaksi ja kykyjenetsijästä manageriksi varttuneen Fieldsin tarinan varrelle mahtuvat niin Andy Warhol, The Velvet Underground, The Beatles, MC5, The Stooges, Ramones ja The Doors sekä loputon määrä anekdootteja ja sekoilua.

The Decline of Western Civilization (1981) sokeerasi ilmestyessään. Los Angelesin punk- ja hardcore-skene vaikutti ulkopuolisten silmiin liian provosoivalta ja karulta. Viihdyttävässä elokuvassa nähdään muun muassa Black Flag, Circle Jerks, Fear ja Germs.

Lo Sound Desert (2015) pysyy Kaliforniassa, mutta painuu Palm Desertin aavikolle kiskomaan huumausaineita ja soittamaan loputtomia jameja. Kyuss, Yawning Man ja Fatso Jetson muiden muassa kertaavat mitä stoner rock tai desert rock tarkoittavat.

Mad Tiger (2015) kertoo japanilaisesta Peelander-Z-yhtyeestä, joka soittaa ”sarjakuva-action-punkia” ja vaikuttaa monin paikoin tosielämän Spinal Tapiltä.

No Manifesto: A Film About Manic Street Preachers (2015) otti peräti 13 vuotta valmistuakseen. Lopputulos ei ole puhuvia päitä vilisevä geneerinen musadokkari, vaan intiimi ja koskettavakin dokumentti 30-vuotiaasta yhtyeestä.

Under the Cherry Moon (1986) on Princen ohjaama ja tähdittämä trippi ikonin alter egon alitajuntaan. Kulttielokuvien kulttielokuva.

Suede: Night Thoughts (2015) on fiktioelokuva, joka lainaa nimensä Sueden tuoreimmalta studioalbumilta ja ammentaa teemansa yhtyeen tuotannosta.

Tsekkaa elokuvien tarkat esitysajat ja lippujen hinnat tapahtuman Facebook-sivulta.

Lisää luettavaa