Marlon Brando ja Richard Pryor lempivät, hassuttelivat heinikossa, harjoittivat haureutta, niin sanotusti kiksauttivat toisiaan 70-luvun kokaiininhuuruisina vuosina, kertoo megamusatuottaja Quincy Jones

Tämähän siis liittyy musahommiin vain ja ainoastaan juoruajan persoonan vuoksi, mutta puolustuksemme haluamme vedota siihen, että halusitte kuitenkin tietää.

08.02.2018

Legendaarinen musatuottaja Quincy Jones on viime päivinä avannut sanaisen arkkunsa ammolleen. Tyyppi on erinäisissä haastatteluissa ladellut mielipiteitä, vahvistettuja ja vahvistamattomia faktoja sekä historiallisia salaisuuksia pöytään niin, että naiiveimpia asianharrastajia varmaan jo pyörryttää.

Ehkä yksi herkullisimmista pikku väitteistä oli Vulture-lehden tuoreessa haastattelussa esitetty väite Marlon Brandon seksuaalisista seikkailuista.

”[Brando] tuli usein tanssimaan cha-cha-chata kanssamme. Hän oli helvetinmoinen tanssija. Hän oli hurmaavin peluri ketä kukaan on koskaan tavannut. Hän hässi mitä tahansa. Mitä tahansa! Hän olisi hässinyt postilaatikkoa. James Baldwinia. Richard Pryoria. Marvin Gayeta.”

Juoru olisi saattanut pysyä juoruna, mutta mitä herttaisimmassa käänteessä kävikin niin, että näyttelijä-koomikko Pryorin leski Jennifer vahvisti ainakin oman aviomiehensä elostelut ihan pokkana välittömästi.

”Se oli 70-lukua! Huumeet olivat vielä hyviä, varsinkin mankut (metakvaloni toim. huom.). Jos veti tarpeeksi kokaiinia, sitä hässi vaikka lämpöpatteria ja lähetti sille vielä kukkia aamulla.”

Brando ja Pryor olivat kuulemma kumpikin varsin avoimesti biseksuaaleja jo tuolloin. Jennifer Pryor sanoo, että Richardia vain naurattaisi, jos hän olisi vielä täällä kuulemassa Jonesin paljastuksia.

Jonesin Vulture-haastattelu on kaikin puolin viihdejournalismin kovinta timanttia – mukana on mielipiteitä The Beatlesin paskuudesta, Michael Jacksonin biisikleptomaniasta, Ivanka Trumpin sääristä, tieto siitä, kuka tappoi Kennedyn, ja niin edespäin. Lue se.

Lisää luettavaa