Maustetyttöjen, Samuli Putron, Ultra Bran ja Maija Vilkkumaan kappaleita ruotsiksi tehnyt Bottenviken saapuu Suomeen

Bottenviken nähdään Suomessa.

31.08.2023

Pohjoismaissa ihastusta ja arvostelumenestystä herättänyt Bottenviken saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen keikoille lokakuussa 7.10. Tampereen Tavara-asemalle ja 8.10. Helsingin Savoy-teatteriin.

Love Antellin, Mattias Björkasin ja Thella Johnsonin perustaman Bottenvikenin tavoitteena on tuoda yhteen muusikoita, taiteilijoita ja kirjailijoita ruotsin ja suomen kielialueilta vuoropuheluun Itämeren yli musiikin ja sanoitusten avulla. Projektin tuloksena on syntynyt täyspitkä albumi Du och jag – ett rike – ett land. Kehuttu albumi on saanut Suomessa positiivisen vastaanoton. Levyllä Bottenviken on tehnyt käännökset ruotsiksi mm. Maustetyttöjen, Samuli Putron, Ultra Bran ja Maija Vilkkumaan kappaleista.

Hanke perustuu kysymykseen, kuinka kielen ja kansallisen identiteetin välinen kuilu saa erilaisia ilmaisuja. Onko Ruotsin ja Suomen välillä henkinen etäisyys? Jos on, mitä tässä välissä on? Tulkintojen lisäksi Antell, Björkas ja Johnson tuovat mukanaan henkilökohtaisia näkemyksiään Ruotsista, Suomesta ja ruotsalais-suomalaisesta kulttuuri-identiteetistä. Heillä on yhteinen identiteetti, mutta heillä on myös erilaisia kokemuksia.

Bottenviken on nähty kesän aikana muun muassa Göteborgin Way Out West -festivaaleilla ja yhtye tekee syksyn aikana keikkoja Ruotsissa. Lokakuussa Bottenviken esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa lauantaina 7.10. Tampereen Tavara-asemalla osana Lost In Music -festivaalia ja sunnuntaina 8.10. Helsingissä omalla keikallaan Savoy-teatterissa. Lipunmyynti Tampereen keikalle on käynnissä Tiketissä ja Helsingin keikalle Lippupisteessä.

Keikkatiedot videon alla.

BOTTENVIKEN (SE)

La 7.10.2023 Tavara-asema, Tampere (LOST IN MUSIC) liput alk. 33,00e (Tiketti) (K-18)

Su 8.10.2023 Savoy-teatteri, Helsinki liput alk. 35,00e (Lippu.fi) (K-18 / S)

Lisää luettavaa