Metallibändien keikat peruttiin – raahattiin lentokentältä suoraan putkaan uskontolakien takia

2017, meno yhä jyrkkää.

Brasilialaiset metalliyhtyeet Krisiun ja NervoChaos yrittivät eilen tiistaina päästä konsertoimaan Bangladeshiin Indonesiasta, missä olivat soittaneet edellisen keikkansa. Homma stoppasi kuitenkin Bangladeshin rajavartioston jyrkkään ”ei helvetissä” -kommenttiin.

Myös keikat Mongoliassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Malasiassa on peruttu.

Syy tähän onkin sitten ”ai tällaista vuonna 2017” -materiaalia. Molemmat bändit pidätettiin lentokentällä ja heidät vietiin paikalliseen putkaan, missä heitä pidettiin tallessa päälle kymmenen tuntia. Lopulta Brasilian suurlähetystö sai bändiläiset vapaaksi.

NervoChaos-yhtyeen Lauro Bonometti kertoi Facebookissa, miten Banglasdeshit viranomaiset peruivat heidän keikkansa satanismiin ja paikallisiin uskontolakeihin vedoten. Krisiun puolestaan kertoi Facebookissa, että heille on täysin sama mitä uskontokuntaa tai poliittista näkemystä ihmiset edustavat. Yhtyeen lausunnon mukaan ketään muuta kuin Bangladeshin viranomaisia ei voi syyttää päätöksestä ja että keikkapromoottori oli tehnyt kaikkensa, jotta konsertti voitaisiin järjestää.

Bangladeshissa bändit fanit kuvasivat alta löytyvän videon osoittaakseen tukea yhtyeille.

YouTube video

Lisää luettavaa