Metallica jatkoi perinteitään – lahjoitti valtavan summan suomalaisiin hyväntekeväisyyskohtaisiin

Metallica jälleen hyvällä asialla.

12.06.2024

Viime viikonloppuna Suomessa kahdella keikalla Helsingin olympiastadionilla vieraillut Metallica lahjoitti All Within My Hands -hyväntekeväisyysjärjestönsä kautta Ensi- ja turvakotien liitolle sekä Hope ry:lle molemmille 80 000 euroa. Lahjoituksessa on mukana myös Metallican kiertueen pääsponsori Iveco Group.

Edellisillä vierailuillaan Metallica on lahjoittanut osan kiertuetuotoistaan muun muassa Hurstin ruoka-avulle.

Hope ry tukee vähävaraisia perheitä ja työskentelee sen eteen, että lapsilla olisi Suomessa mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään arkeen ja mieluisaan harrastukseen tulotasosta riippumatta.

ETKL on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on turvata lapsen oikeus suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja turvalliseen kehitykseen, tukea vanhemmuutta ja perhettä sekä ehkäistä perheväkivaltaa. Liiton verkostossa apua saavat vauvaperheet arjen ja jaksamisen haasteisiin, päihde- ja mielenterveysongelmiin, lähisuhdeväkivaltaa kokeneet aikuiset, lapset sekä väkivallan tekijät sekä erotilanteessa elävät aikuiset ja lapset. ETKL täyttää ensi vuonna 80 vuotta.

ETKL:n tiedotteessa sen pääsihteeri Riitta Särkelä kertoo seuraavaa:

”Lahjoitus on meille erittäin merkittävä. ETKL ja sen 31 jäsenyhdistystä auttavat lähes 22 000 henkilöä vuosittain. Apua hakevien määrä on kasvanut merkittävästi eli noin neljänneksellä viime vuosina. Tämä johtuu siitä, että päihteiden käyttö, lähisuhdeväkivalta, vanhemmuuden haasteet ja mielenterveysongelmat ovat havaintojemme mukaan lisääntyneet lapsiperheissä viime vuosien aikana.”

Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila puolestaan kertoo seuraavaa:

”Olemme Hopessa todella iloisia, että Metallica ja All Within My Hands -säätiö yhdessä Iveco Groupin kanssa näkevät tekemämme työn arvon ja haluavat osoittaa sille tukea. Lahjoituksen avulla voimme tarjota sadoille vähävaraisten perheiden lapsille mahdollisuuden harrastaa. Tällainen korkean profiilin lahjoitus on myös mukava piristysruiske Hope ry:n vapaaehtoisille ympäri Suomea; se osoittaa, että heidän vapaaehtoistyönsä arvo tunnistetaan jopa kansainvälisillä areenoilla.”

Lisää luettavaa