Metallican uusi albumi etenee verkkaisesti – “valmiina 25 prosenttia”

11.04.2015

Metallican uuden albumin teko etenee hitaasti, mutta varmasti. Metallimusiikin jättiläisen viime albumista, Death Magnetic, on kulunut seitsemän vuotta, ja toiveita uudesta levystä on kasvateltu jo pitkään. Julkaisuväli on yhtyeen tähän asti pisin. Asemastaan johtuen paineet ovat suuret, mutta bändin mukaan draivi on kunnossa ja kappaleita syntyy. Superyhtyeeseen kohdistuvat odotukset eivät ole saaneet miehiä lukkoon.

“Meillä on jo yli tusinan verran uusia hyviä kappaleita ja kahdesta kolmeensataan riffiä. Mitään ei ole kirjoitettu kiveen, kaikki on vielä muutoksen alla. Tarkoitus on säveltää vielä lisää”, kitaristi Kirk Hammett kertoi Billboardille.

“Studiossa asiat painuvat mammuttimaisiin mittasuhteisiin. Se vie paljon tilaa elämästämme – olemme jopa tehneet elokuvia tästä”, hän jatkoi.

Aiemmin rumpali Lars Ulrich pyysi faneilta kärsivällisyyttä julkaisun suhteen. Hän kertoi Rolling Stonen haastattelussa, että kappaleita on jo parikymmentä ja levyn täysipainoinen tuotanto alkaa pian.

“Meidän maailmassamme studioajan ja luovan vaiheen välillä on selkeä ero. Uudella albumilla yritämme yhdistää tämän. Katsotaan, voimmeko tuoda studioon sitä luovaa, impulsiivista tunnetta, kun ensimmäistä kertaa soittaa biisin studiossa”, hän kuvaili.

“Biisejä halutaan hioa, mutta ne eivät saa kuulostaa puhki soitetuilta. Yritämme etsiä tähän tasapainon.”

Lisää luettavaa